Акція -10% кешбек від MONOBANK при оплаті карткою на сайті

Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Чому у собаки випадає шерсть

Чому у собаки випадає шерсть

Чому у собаки випадає шерсть: причини та лікування

Чому у собаки випадає шерсть – це зміна шерсті чи патологічне випадіння? Більшість собак линяють в основному навесні та восени, тому що саме в цей час припадає щорічна линька. Але навіть поза сезоном, наприклад, взимку, може статися так, що чотирилапі буквально втрачають шерсть. Причини можуть бути різні: від стресу - до хвороби.

Іноді може трапитися так, що випав жмут шерсті у собаки, навіть якщо немає сезонної линьки. Причина цього може бути відносно нешкідливою, наприклад стрес. Багато тварин надзвичайно чутливі й часто реагують випадінням шерсті на лапах або інших ділянках на такі зміни, як переїзд або новий улюбленець вдома. Також причиною цього може бути дисбаланс гормонального фону.

Особливо це стосується періоду статевого дозрівання та фази пухнастості, коли самці частіше реагують випадінням шерсті. Але навіть під час вагітності або після кастрації гормональний баланс може впасти в хаос і сприяти линьці. У цих випадках причин для занепокоєння практично немає, оскільки симптоми зазвичай зникають самі.

Випадіння волосся від алергії. Лисини на шерсті собаки також можуть бути пов’язані зі здоров’ям. В першу чергу, слід згадати харчову алергію. Наприклад, багато собак не переносять зерно, зокрема пшениця є одним із тригерів алергії. Але білки, як тваринного, так і рослинного походження, також можуть спровокувати алергію та призвести до випадіння шерсті.

Якщо є підозра на алергію на корм, слід негайно розпочати елімінаційну дієту та визначити алергенну речовину. Якщо виявлена алергія, то є сенс змінити раціон на корм для алергіків. Також можна вводити неалергенні жувальні продукти. Наприклад, снеки з конини або жувальні продукти з риби є гіпоалергенними.

Так, основними причинами випадіння шерсті у тварин виступають:

  1. Сезонна зміна шерсті;
  2. Зараження паразитами;
  3. Бактеріальна інфекція;
  4. Алергія;
  5. Шкірний грибок;
  6. Аутоімунне захворювання;
  7. Гормональні порушення;
  8. Високий рівень стресу;
  9. Отруєння.

У собаки випадає шерсть біля очей, що це може бути?

у собаки випадає шерсть біля очейПричини випадіння шерсті у тварин можуть бути різноманітні. Так, наприклад, якщо у собаки випадає шерсть біля очей, то причиною може бути грибкова інфекція.

Особливо, якщо у вашого чотирилапого друга ослаблений імунітет, він схильний до грибкових інвазій, то сильно випадає шерсть у собаки. Це дуже заразне захворювання, що може призвести до випадіння волосся. Як правило, інвазія спочатку проявляється у вигляді круглої лисини розміром приблизно 1-4 см (переважно на голові).

Що робити в такому разі? Якщо ви підозрюєте, що ваш чотирилапий друг страждає від грибкової інвазії, необхідно терміново лікувати його. Зверніться до ветеринара, щоб отримати відповідні ліки та вітаміни для собак. Через високий ризик зараження слід добре дезінфікувати лежанки, ковдри та іграшки для собак.

Чому випала шерсть у собаки біля хвоста

випала шерсть у собаки біля хвостаЯкщо випала шерсть у собаки біля хвоста, то це може бути ознакою стресу. Навіть наші чотирилапі друзі не захищені від стресових ситуацій. Наприклад, переїзд у новий будинок, поява дитини в будинку та зміна раціону.

Власники тварин задають питання, чому у собаки сильно випадає шерсть після переїзду? Деякі собаки дуже чутливі до цього і зганяють стрес, дряпаючись і облизуючись. Для деяких собак облизування лапи допомагає зняти стрес. Це може призвести до облисіння собаки.

Також залисини характерні, коли гормони виходять з ладу. Під час вагітності, лактації, фази статевого дозрівання та після кастрації гормональний баланс вашого собаки перевертається з ніг на голову. Ця гормональна зміна може призвести до випадання та зміни шерсті. Навіть у похилому віці дефіцит естрогену може призвести до випадіння волосся.

Що робити в такому разі? В першу чергу треба:

  1. Спробувати приділити більше уваги вашому улюбленцю.
  2. Слідкувати за якісним харчуванням.
  3. Проводити достатню кількість часу на вулиці.
  4. Придбати гіпоалергенний шампунь для собак і цуценят.

Що робити якщо у собаки випадає шерсть на спині

у собаки випадає шерсть на спиніЯкщо у собаки випадає шерсть на спині або по всьому тілу, то це може бути через харчову алергію та непереносимість. Хутро відображає здоров'я вашого чотирилапого друга. Якщо його шерсть тьмяна і часто свербить, це може вказувати на харчову алергію.

Щоб перевірити, чи ваш собака дійсно реагує на поточний тип корму для собак, важливо, щоб ви не давали нічого додатково. Тільки так ви можете бути впевнені, що алергічна реакція, можливо, викликана їжею, а не ласощами та закусками.

Якщо у собаки плямами випадає шерсть, то слід перевірити корм на сумісність. Ви можете діагностувати алергію за допомогою елімінаційної дієти або тесту на алергію у ветеринара. Під час виключної або елімінаційної дієти ваш собака отримує лише один вид корму протягом 8-12 тижнів. При підтвердженні алергічної реакції на той чи інший подразник, його потрібно виключити з раціону та підібрати лікувальний корм для собак з алергією. В асортименті гіпоалергенних лікувальних кормів можна обрати варіанти без злаків, глютену, червоного м'яса, з гідролізованим тваринним білком, який найкраще підійде для собак, схильних до алергії. Зазвичай, такого раціону потрібно дотримуватися упродовж всього життя собаки та обмежувати ласощі зі столу або специфічними компонентами.

Інтернет зоомагазин Petko пропонує великий вибір гіпоалергенного харчування для домашніх тварин. Також Ви можете придбати беззерновий корм або повноцінний раціон для тварин з чутливим травленням. В асортименті магазину є всі засоби для вирішення проблем із шерстю у домашніх улюбленців.

Перейти в каталог