Акція -10% кешбек від MONOBANK при оплаті карткою на сайті

Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Дисплазія кульшового суглоба у собак

Дисплазія кульшового суглоба у собак

Складне і неприємне захворюванням, яке часто зустрічається у собак. Це означає, що стегна мають неправильну форму. В результаті головки тазостегнового суглоба не вкладаються належним чином в чашки тазостегнового суглоба. Це викликає біль і часто проблеми з ходьбою.

Тазостегновий суглоб

Тазостегновий суглоб собак, як і у людей, складається з тазостегнового суглоба, в якому обертається кругла головка стегна. Суглоб покритий хрящем, і суглоб містить рідину суглоба, яка гарантує, що різні частини можуть плавно переміщатися поруч один з одним. Навколо суглоба є суглобова капсула. Зв'язка і м'язи тазу гарантують, що тазобедренная головка міцно утримується в стегнової чашці.

Дисплазія кульшового суглоба

При дисплазії цей тазостегновий суглоб недостатньо розвинений. У цуценя зв'язка і тазові м'язи часто недостатньо сильні, а тазобедренная головка в чашці стегна вільніше. Якщо в суглобі занадто багато зазору, можуть виникнути проблеми:

Суглобова капсула розтягується

Хрящ пошкоджений неправильним рухом в суглобі
Тазостегновий суглоб недостатньо зростає
розправити стегно
Через ці відхилень всі деталі в з'єднанні з'єднуються ще гірше. Крім того, на місці пошкодження може відбутися оновлення кістки (остеоартрит). Суглобова капсула стає товщі і жорсткіше, роблячи тазостегновий суглоб менш рухливим.

Як розвивається дисплазія кульшового суглоба?

Дисплазія кульшового суглоба у собак Лікування та поради

Часто схильність до дисплазії є спадковою. Декілька факторів грають роль:

  • Занадто багато вправ, як для цуценя
  • Неправильний рух як щеняча віці
  • Занадто швидке зростання
  • Надмірна вага у цуценяти
  • Неправильний джерело живлення
  • Ці фактори можуть негативно вплинути на розвиток кульшового суглоба.

В якому віці дисплазія тазостегнового суглоба стає видимою?

Перші симптоми часто видно, коли вашому цуценяті від 4 до 10 місяців. Симптоми можуть змінитися:

  • Ваш щеня може ходити кульгавим.
  • Вашому цуценяті може не подобатися грати або грати сидячи або лежачи частіше.
  • Вашому цуценяті може бути важко стояти, сидіти або лежати.
  • Цуценята можуть дуже сильно коливатися із задніми кінцівками.
  • Якщо ваш щеня біжить, він може лягти обома задніми ногами одночасно, замість того, щоб поставити ноги 1 на 1 і по діагоналі один за одним. Так званий «стрибок кролика».
  • Задні лапи щеняти часто бувають близько один до одного.

Літні собаки також можуть страждати від дисплазії тазостегнового суглоба. У більш старшому віці ви бачите більш загальні симптоми, які відповідають остеоартриту, такі як:

Цих симптомів недостатньо для постановки діагнозу.

Як діагностується дисплазія кульшового суглоба?

Діагноз ставиться ветеринаром. Вказівка ​​часто отримують з історії хвороби і медичного огляду. Діагноз підтверджується рентгенівськими знімками стегон. Для гарної оцінки рентгенівських знімків рекомендується робити ці знімки під седацией. Якщо у вашого цуценя є скарги, бажано поставити діагноз дисплазії тазостегнового суглоба, по крайней мере, до 6-місячного віку, тому що тоді у вас все ще є більшість варіантів і кращі шанси на успіх лікування.

Як лікується дисплазія кульшового суглоба?

Існують різні способи лікування дисплазії тазостегнового суглоба. Лікування часто залежить від стадії / віку, в якому виявлено стан, ваги собаки, змін, які можуть або не можуть вже бути присутнім в суглобі, але, звичайно ж, і фінансових можливостей власника.

Лікувальний корм для собак Роял Канін Мобіліті купити

Варіанти лікування наступні:

  • Консервативний (підтримуючий)
  • Дисплазія кульшового суглоба викликає біль. Тому необхідно вирішити цю проблему. Найбільш часто використовуваним ліками є нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП). Це полегшить біль. Крім того, запальний відповідь в суглобі також розглядається. На додаток до полегшення болю і гальмування необхідно враховувати характер руху вашої собаки, і ваша собака повинна набирати або підтримувати здорову вагу, це лікування може поєднуватися з фізіотерапією, яка працює на нарощування м'язової маси.
  • За бажанням можна приймати харчові добавки, які підтримують суглоби. Це включає в себе жирні кислоти омега-3 і / або сульфат глюкозаміну / хондроїтину і продукти, які особливо ефективні при пошкодженні хряща, такі як Flexadin Advanced
  •  Спеціалізорований профільний лікувальний корм можуть призначити ветеринари для підтримки суглобів на тривалий прийом, на термін протягом усього життя собаки, рекомендоване харчування Hill's (Хіллс) J / D лікувальна дієта при хворих суглобах.
    Так само виключно зарекомендував себе з позитивного боку корм з лікувальної лінійки харчування, який визнаний одні з кращих кормів поставляються в Україну це Лікувальний корм Royal Canin Mobility C2P + для поліпшення роботи суглобів у собак

 

Операція

Залежно від віку і розміру собаки, і змін, які вже присутні в суглобі, операція може бути обрана в якості лікування дисплазії тазостегнового суглоба. Для цього існують різні способи:

  • Жорсткі задні кінцівки
  • Каліка після навантаження
  • труднощі вставати
  • Менше розвиток м'язів в задній частині
  • Труднощі в стрибках і підйом по сходах.

Ювенільний лобковий сімфізіодез: цю техніку можна проводити на дуже молодих собаках (12-18 тижнів). Завдяки цьому втручанню зростання таза буде скоректований, щоб суглоб краще розвивався. Ця процедура не часто виконується, тому що у цуценят в цьому віці часто немає ніяких симптомів, і тому поставити діагноз складно. Ви також не знаєте в даний момент, чи дійсно ваш щеня буде страждати від дисплазії тазостегнового суглоба.

Нахил таза (потрійна остеотомія тазу або TPO): ця операція виконується тільки тоді, коли зміни кістки ще не відбулися і стегна знаходяться не дуже далеко від чаші. Таким чином, таз оперативно нахиляється в 3 місцях, так що створюється найкраща зв'язок між стегнової головкою і стегнової чашкою. В якості альтернативи цій процедурі може бути обрана «подвійна остеотомія тазу». Після цієї операції в тазу відразу стає більше стабільності, і собака швидше відновлюється.

Резекція голівки стегна: під час цієї операції головка стегна видаляється. М'язи і капсула навколо тазостегнового суглоба стабілізують стегно. Цю операцію також можна виконати, якщо є зміни в кістках, але вона менш підходить для собак великих / важких порід.

Штучне стегно: можна поставити ще одне штучне стегно. Це дорога операція, але вона може допомогти, якщо в суглобі утворюється остеоартрит.
Метою цих операцій є перш за все зменшення болю. Кожна операція, природно, має ризик ускладнень. Крім того, майте на увазі, що істотна подальша допомога пов'язана з операцією. Це може зайняти кілька тижнів. Ваша собака дійсно потребує реабілітації. Так що будьте добре поінформовані заздалегідь про плюси і мінуси операції, вартості і, звичайно ж, прогнозі для вашої собаки.

Як запобігти дисплазії тазостегнового суглоба у собак

Ви мало впливаєте на спадкову частину дисплазії тазостегнового суглоба. Існує ряд порід собак, які особливо чутливі до розвитку дисплазії тазостегнового суглоба. Якщо ви хочете придбати собаку чутливої ​​породи, будьте добре поінформовані клубом породи. Заводчики часто повинні відповідати суворим вимогам, перш ніж вони зможуть розводити собаку. Ці собаки часто мають родовід. Породиста собака не дає ніяких гарантій, але часто дає впевненість, що батьківські тварини були обстежені на предмет дисплазії тазостегнового суглоба і (певною мірою) вільні від цього стану.

Що ти можеш зробити сам?

  • Переконайтеся, що ваша собака тримає або набирає правильний вага: уникайте зайвої ваги. Це, звичайно, важливо не тільки для запобігання дисплазії тазостегнового суглоба, але і для багатьох інших патологій!
  • Забезпечте правильний рух вашого цуценя: для собаки з тенденцією до дисплазії стегна важливо, щоб м'язи тазу розвивалися добре. Тому рух важливо, але відповідально. Для цього найкраще підходить прямолінійний рух, наприклад, їзда на велосипеді (ні з дуже молодими собаками!) І плавання.
  • Уникайте рухів, в яких ваша собака повинна багато повертатися, таких як гра з м'ячем. Те ж саме відноситься і до гри з іншими собаками. Для цуценят, звичайно, важливо грати з іншими собаками для соціального розвитку, але намагайтеся не дозволяти вашому цуценяті грати з великими, важкими і дикими собаками.
  • Чи не бігати вгору і вниз по сходах. Сходження по сходах краще, але тихо. Так що ти повинен тренувати це.
  • Не дозволяйте вашої собаці грати на слизькій поверхні, тому що вона може легко ковзати по ній, що погано для суглобів.
  • Забезпечте правильну їжу для своєї собаки з урахуванням віку і ваги (дорослого) собаки: щеня невеликий породи пред'являє до своєї їжі різні вимоги, ніж щеня гігантської породи. Важливо, щоб всі поживні речовини присутні, але також в правильній пропорції. Особливо важливим для зростання вашого цуценя є співвідношення між кальцієм і фосфатом. Відповідним кормом для щенят з ознаками хворих суглобів є, наприклад, Роял Канін або Хіллс, адаптований до кінцевого вазі вашої собаки.

Нарешті ...

Тому дисплазія кульшового суглоба в значній мірі спадкова. Так що будьте добре обізнані, перш ніж купити собі молодого вихованця, особливо якщо ви вибираєте чутливу до дисплазії стегна породу.
Зверніть особливу увагу на вагу вашої собаки, вправи і дієту.
Зверніть пильну увагу на його розвиток. Якщо у вас є сумніви з приводу розвитку вашого цуценя, зверніться до ветеринара вчасно. Чим раніше буде поставлений діагноз, тим більше у вас шансів на успішне лікування.

Перейти в каталог