Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Хронічна ниркова недостатність у собак

Хронічна ниркова недостатність у собак

У нашому блозі ми часто згадуємо, що наші вихованці так само схильні до різних захворювань внутрішніх органів, як і ми. Одним з таких захворювань є ниркова недостатність. У собак спостерігається дві форми хвороби: гостра і хронічна. У цій статті ми детально напишемо про хронічну ниркову недостатність, оскільки її важче діагностувати і вилікувати, ніж гостру форму.

Причини ниркової недостатності у собак

Хронічна ниркова недостатність (ХНН) може виникати у собак через травми, інфекції, неякісний раціон, генетичну схильність та інші причини. До ХНН схильні найчастіше вівчарки, спаніелі, біглі, бассенджі і бультер'єри. Цю хворобу вважають віковою, оскільки собаки старше 7 років мають більший ризик захворіти. Ще справа в тому, що хронічна ниркова недостатність часто протікає безсимптомно, і дзвіночки з'являються тільки через кілька місяців або навіть років після початку розвитку хвороби, коли вже вражені мало не 75% ниркових тканин. Така форма часто невиліковна і вимагає постійної дієти і медикаментозної підтримки органів.

Симптоми хронічної ниркової недостатності

Запідозрити хворобу можна за кількома симптомами:

  • відсутність апетиту;
  • періодична блювота;
  • проблеми з сечовипусканням;
  • спрага, велике споживання води.

Очевидно, що симптоматика досить розмита, і може свідчити про інші хвороби. Якщо ниркова недостатність гостра, ці симптоми посилюються, і відразу стає зрозуміло, що з собакою біда. А ось в хронічній формі симптоми проявляються поступово, ніби ненароком - собака десь не поїла, десь вирвала - з ким не буває! Уже в такі моменти потрібно вживати дії - запланувати візит до ветлікаря і бюджет на обстеження.

Як лікувати хронічну ниркову недостатність у собак

Корм для собак з хронічною нирковою недостатністю

Повторимося, що ХНН не лікується, можна тільки поліпшити і підтримувати стан вихованця на якісному рівні. Під час діагностики ветлікар зобов'язаний взяти аналізи крові і сечі, обстежити за допомогою УЗД внутрішніх органів, приділивши особливу увагу стану нирок і роботі серця. На основі обстеження ветеринар призначає препарати і вирішує питання чим годувати собаку при нирковій недостатності.

З цим списком ви сміливо можете звернутися до нас! На нашому сайті можна купити сухі і вологі лікувальні корми для собак з хронічною нирковою недостатністю.

Виробники кормів подбали про наших песиків з проблемними нирками, і створили окремі лінійки сухих і вологих лікувальних кормів. Так, Royal Canin пропонує сухий лікувальний корм для собак при нирковій недостатності. Renal Select уповільнює процес розвитку хвороби і значно знижує навантаження на нирки собак будь-яких порід і розмірів, а збалансована кількість білків попереджає накопичення азоту в рідинах організму і зменшує ризик відмови нирок через надмірне навантаження. У цій лінійці також є і вологі корми для собак з нирковою недостатністю. Їх можна давати за призначенням лікаря при уратному і цистиновому уролитазі, про які ми докладніше писали в нашій попередній статті.

Виробник Hills пропонує комплексне рішення для собак, які страждають проблемами не тільки з нирками, а й із серцем. Токсини в нирках активно розносяться по кровоносній системі і негативно впливають на роботу серця, тому якщо хвороба запущена, необхідно оновити організм комплексно. Мокрий корм для собак Hills k / d Kidney Care створений для відновлення і підтримки нирок і серцево-судинної системи у вашої собаки. Корм сприяє зменшенню симптомів хвороби і уповільненню її прогресу. Велика кількість антиоксидантів допомагає нейтралізувати вільні радикали і захищає клітини від ушкоджень.

Ще один відомий виробник кормів Brit Veterinary Diet пропонує корм для собак з хворими нирками для поліпшення функції нирок. Він допомагає зменшити накопичення уремічних токсинів, знижує рівень фосфору і захищає від катаболізму м'язів. А також знижує кількість попередників уратів і цистинів у сечі (це різного роду утворення в нирках або сечовому міхурі).

Корм для собак з хворими нирками

Профілактика хронічної ниркової недостатності у собак

Є два кити, на яких грунтується профілактика захворювання (і не тільки ниркової недостатності). Це правильно підібрана дієта і регулярні обстеження у ветклініці. Оскільки ХНН часто проходить безсимптомно, діагностувати її можна за допомогою результатів аналізів:

  • біохімічний аналіз крові (покаже склад мікроелементів крові). Про ХНН свідчать збільшені показники креатиніну і сечовини в крові.
  • аналіз сечі (покаже стан (ступінь ураження) нирок). Про ХНН свідчать відхилені від норми показники щільності і кислотності сечі.

Тільки правильний раціон зможе підтримати стан здоров'я собаки, а регулярне обстеження покаже динаміку процесів і ступінь розвитку або регрес хвороби.

Перейти в каталог