Акція -10% кешбек від MONOBANK при оплаті карткою на сайті

Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Як привчити цуценя до туалету

Як привчити цуценя до туалету

Коли людина заводить собі кращого друга, вона маэ бути в курсі про всі сюрпризи, які чекають її на шляху до вірної дружби. Щоб ваша собака була відданою і вихованою, її з самого дитинства потрібно дресирувати. Чим раніше ви почнете дресирування, навіть в ігровій формі, тим більш розумною і слухняною буде ваша собака.

Одним із сюрпризів, про які ми згадували вище, є організація домашнього туалету для тварини. У будь-якому випадку вас це чекає:

  - якщо ощенилася ваша собака;
  - ви завели цуценя великої породи і у нього ще немає всіх щеплень;
  - якщо ви завели цуценя маленької породи (в таких випадках домашній туалет стане в нагоді і дорослій собаці).

Якщо забезпечити цуценяті постійний доступ до туалету (на вулиці чи вдома), це збереже його здоров'я, так як терпіти тварині дуже шкідливо, і застій сечі може привести до хвороб сечостатевої системи.

Поради як швидко привчити цуценя до лотку чи пелюшки

Ніякі статті і правила не замінять власнику його досвід, який він пережив, привчаючи свого цуценя до туалету. Ось і ми хочемо поділитися з вами історією нашої постійної клієнтки.

 

Класичні перемоги і невдачі: історія маленької собаки

"Уже в перші дні перебування маленької чихуахуа Лоліти на новій території її оточили постійною турботою і увагою.
Місця було небагато - одна кімната. Лоліту поклали в м'яку лежанку. Зліва поставили миску з водою, а з іншого боку постелили білу пелюшку. Як тільки Лоліта починала метушитися і тремтіти, її несли на пелюшку і говорили команду "Туалет". Їй так хотілося зробити свої справи, що доводилося відразу сідати на пелюшку і виконувати обов'язок.
Потім її хвалили, було багато людської радості і смачна штучка. "Напевно, я зробила щось правильно", - починала розуміти Лола. Через кілька днів вона остаточно зрозуміла, що її Людина радіє, коли вона робить свої "справи" на той білий квадратик.

Пелюшки для цуценят і собак

Одного разу Лоліта не витримала і зробила калюжу, не добігши до пелюшки. Людина засмутилася, сказала "Фу" і зовсім не хвалила. "Напевно, так робити більше не можна", - подумала Лола.

Через кілька тижнів крихітка вийшла на свою першу прогулянку. Коли вона почула команду "Туалет", трохи зніяковіла: "Я ж завжди ходжу на білий квадратик, а не величезне поле". Але команда - є команда! Людина була щаслива і довго хвалила. "Мені так навіть більше подобається", - подумала Лоліта. З тих пір домашній туалет використовувався тільки взимку, коли вдома прохолодніше і в туалет хочеться частіше ... "

З цієї історії слід зробити кілька висновків-порад як привчити цуценя до пелюшки:

  • обмежте простір цуценяті (1-2 кімнати), дозвольте йому поступово звикати до габаритів квартири;
  • використовуйте відразу кілька пелюшок або пелюшки для цуценят більшого розміру, щоб цуценяті було легше "не схибити";
  • поступово зменшуйте кількість пелюшок до 1шт;
  • хваліть цуценя, коли він сходив в туалет правильно;
  • не лайте цуценя, якщо щось не вийшло, але покажіть, що ви незадоволені тим, що трапилося;
  • озвучуйте команду, якщо ведете цуценя на пелюшку, так його легше буде привчити до туалету на вулиці.

Цуценя мстить і паскудить в квартирі: що робити?!

У собаки може розвиватися інстинкт домінування, якщо вона буде спати у вашому ліжку. Але вона ніколи не буде мстити і ображатися на вас. Зоопсихологи стверджують, що мозок собаки не здатний на такі складні процеси як помста. Вони не можуть будувати довгі ланцюжки причинно-наслідкових зв'язків і робити щось "на зло". Тому якщо собака напаскудила в квартирі, погризла диван або розкидала сміття поки вас не було - це не помста. Це нудьга, страх, нетримання, надмірна активність або інші об'єктивні причини.

Здається, що якщо робити все за правилами, то успіх гарантований. Але не варто поспішати. У нашій історії є продовження про те, як у Лоліти формувався характер, звички та уподобання.

 

Історія маленької собаки: продовження

"... В якийсь момент Лоліта перестала "потрапляти" на пелюшку. Постійно цілилася повз. Тоді на допомогу прийшов засіб для привчання цуценят до туалету. Він був ефективний кілька тижнів. Потім ситуація повторилася. Людині прийшла геніальна думка: "Якщо Лоліта хоче ходити тільки на траву, а часто гуляти немає можливості, може, завести траву вдома?!" Так у будинку з'явився глибокий лоток з землею і газонною травою. Щастю Лоліти не було меж! Вона чітко сідала на траву і робила свої справи. Але ось щастя Людини тривало не довго. Сеча-то залишалася в лотку. І незабаром запах аміаку наповнив всю кімнату. Лоток довелося викинути. Мова про спеціальні лотки із зоомагазину в ті роки навіть не йшла.

Туалет під пелюшки для собак

Сяк-так, через кілька місяців Лоліта без особливих тренувань повернулася до правильного способу робити свої справи. А з п'яти років і зовсім відмовилася від домашнього туалету. Людина і Лоліта звикли до прогулянок в один і той же час кожного дня. Режим виявився запорукою успіху!"

Зараз ринок зоотоварів рушив уперед. І багато хто чув про лотки з Лолітиной історії, тільки зараз вони з штучної трави, з другим піддоном або ж просто лотки під пелюшку. Крім засобів-приваблювачів запаху з'явилися ще і відлякувачі. Це засоби, які наносяться на місця, куди сходило в туалет цуценя, щоб він по запаху не повторив свій злочин.

Крім домашніх туалетних турбот, слід задуматися і про вуличний туалет. Кожен власник собаки будь-якого розміру і породи, який поважає себе та інших повинен прибрати за своїм Другом. Щоб процедура була гігієнічної та швидкої, в нашому зоомагазині Petko можна придбати пакети і совки для екскрементів.

Як бачите, навіть таке питання як туалет для цуценя вимагає відповідальної і педантичної уваги з боку власника. Адже ми відповідаємо за тих, кого приручили!

Перейти в каталог