Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Як врятувати новорічну ялинку від кота

Як врятувати новорічну ялинку від кота

Приходять зимові свята! Вся ця новорічна метушня, подарунки і, звичайно ж, ялинка. Наші вихованці намагаються активно нам допомагати готуватися до свят, і складається відчуття, що святкують вони ще дужче, ніж люди. Іноді зимові свята закінчуються для наших улюбленців, особливо котиків, ветеринарною клінікою і шлунково-кишковими розладами.
Тож кого потрібно рятувати: ялинку від кота чи кота від ялинки? Давайте розбиратися!

Кіт з'їв дощик - що робити?

Якщо ви помітили, що кіт щойно з'їв шматочок гірлянди, дощик або щось інше з-під ялинки, можна вжити екстрених заходів і викликати у котика блювотний рефлекс за допомогою соляного розчину, який дається через шприц (без голки). Чужорідне тіло може відразу вийти назад, і вважайте, що відбулися легким переляком. У разі, якщо кіт потайки наївся новорічних прикрас, може бути два результати:

  1. Прикраси пройдуть по харчовій системі і благополучно вийдуть в лоток природнім способом;
  2. Прикраси почнуть створювати дискомфорт і хворобливі відчуття у кота.

У другому випадку у кота буде явна симптоматика:

Заспокійливий спрей для кішок

При явних симптомах тварину потрібно терміново вести в клініку. На знімку рентгена буде добре видно застряглий предмет і ступінь пошкоджень. Швидше за все, необхідно буде хірургічне втручання для видалення предмета.

Ще бувають випадки, коли кінчик дощику або гірлянди все-таки починає виходити природнім шляхом, і стирчить з-під хвоста. Ні в якому разі не тягніть за кінчик! Прикраса може розрізати або перетягнути внутрішній орган травної системи. Також не можна допустити, щоб кіт почав гризти і тягнути за кінчик. Акуратно обріжте край гірлянди і чекайте, коли вийде ще частина або вся прикраса.

Попереджений - значить озброєний! Знаючи, що ваш вихованець любить грати з новорічними іграшками, включає мисливця і сильно нервує під час свят, підготуйтеся заздалегідь. Для особливо нервових і емоційних котиків є спеціальний заспокійливий спрей для кішок, який допоможе їм пережити хвилю яскравих миготливих вогників і стріляючих феєрверків. Для захисту котів, небайдужих до новорічної ялинки, ми підготували окремий чек-лист.

ТОП-6 способів як захистити ялинку від кота

  • Краще зупинити вибір на штучній ялинки. Гострі голочки натуральної ялини або сосни можуть поранити шкіру, а хвоя - стати причиною серйозного отруєння.
  • Ялинку необхідно надійно фіксувати по всьому периметру. Відмінним варіантом буде поставити дерево біля високої батареї, подалі від полиць і шафок, і зафіксувати його мотузкою по висоті, тоді кіт не зможе завалити ялину.
  • Обов'язково надійно накрийте наповнювач у ємності для ялини (якщо вона не на спеціальній підставці). Від піску і зовсім краще відмовитися, кіт може сприйняти його як наповнювач для свого туалету...
  • Використовуйте для захисту засоби, які кішки категорично не люблять: фольгу, аромати цитрусових або спеціальний відлякуючий спрей для кішок.
  • Вибирайте ялинкові іграшки, які не б'ються, а гірлянди - великі, з якісних матеріалів, щоб мішура не обсипалася. Тоді збитки від котячих ігор будуть мінімальні.
  • Будьте обережні з електричними гірляндами. Ними краще обмотувати стовбур, або вибирати вогники з проводами, які перестають подавати струм при пошкодженні.

Как спасти елку от котаУ новорічній метушні не забувайте приділяти увагу вашому вихованцеві. Його хвилює ажіотаж, і буде спокійніше, якщо Людина частіше буде поруч. А щоб котик не канючив постійно смаколики, не шукав їжу на підлозі і у вас не було спокуси пригостити його чимось зі столу, радимо подарувати вашому улюбленцю кілька смаколиків з категорії Ласощі для котів. Впевнені, у нас знайдуться ласощі навіть для найвибагливіших вихованців.

 

У Новому 2021 році ми щиро хочемо побажати міцного здоров'я вам і вашим вихованцям! Адже що б не відбувалося навколо, важливо бути разом і підтримувати один одного.

 

Завжди раді вам! Команда Зоомагазину Petko!

Перейти в каталог