Акція -10% кешбек від MONOBANK при оплаті карткою на сайті

Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Огляд засобів для собак від бліх в кліщів

Огляд засобів для собак від бліх і кліщів

У весняно-літній період одними з найпопулярніших препаратів, які використовують власники собак, є засоби від бліх і кліщів. Дуже важливо вчасно захистити свого вихованця від голодних шкідників, які щойно прокинулися.

Кліщі та блохи можуть бути переносниками інфекційних хвороб, викликати дискомфорт і проблеми зі шкірним покривом. Кліщі найчастіше переносять піроплазмоз, бореліоз і ерліхіоз. Особливо небезпечними є іксодові кліщі, які при укусі передають тварині кровопаразитів. Вони руйнують клітини крові, викликаючи анемію та інтоксикацію організму через свої продукти життєдіяльності, які отруюють організм. Блохи можуть заразити тварину стрічковими гельмінтами, а також доставляють сильний дискомфорт самими укусами. Через слину, яка потрапляє в кров через укус, шкіра починає свербіти і подразнюватися.

Єдиний спосіб захистити тварину від паразитів - вчасно і регулярно обробляти її спеціальними засобами. На жаль, обробка від паразитів - це не щеплення і тривалий ефект захисту можливий тільки при використанні спеціальних нашийників. Інші засоби необхідно використовувати щомісяця, щоб організм тварини завжди був у безпеці. Для захисту в арсеналі виробників ветеринарії для тварин є багато засобів:

Ці засоби можна комбінувати, враховуючи діючу речовину. Наприклад, використовувати таблетки і нашийник, або краплі і нашийник. При комбінуванні діюча речовина має бути різною, щоб не допустити передозування.

Таблетки від бліх і кліщів для собак

Таблетки - зручний і ефективний спосіб захисту тварини від паразитів. При використанні таблетованої форми собаку можна купати, використовувати шампуні і доглядову косметику. Таблетки починають діяти вже упродовж 3 годин при захисті від бліх, і протягом 12 годин - від кліщів.

Нагадаємо, що при комбінуванні способів захисту потрібно враховувати діючу речовину. В інструкції до препаратів або на упаковках виробники пишуть діючу речовину. Однією з таких є сароланер. Доведено, що сароланер - це ефективна речовина для контролю бліх і кліщів, яка безпечно поєднується з іншими препаратами. Сароланер діє в нервово-м'язових синапсах членистоногих, приводячи до їх загибелі до відкладення яєць. Ефективність проти бліх становить 98,8%, а ефективність проти кліщів - 97,4% протягом 14 днів після початку лікування вихованця. Це діюча речовина - основна складова препаратів Сімпаріка від кліщів.

Сімпаріка виробляє засоби від бліх та кліщів для собак у вигляді жувальних таблеток зі смаком печінки. Гідролізат печінки часто додають в корми для тварин, щоб підвищити їх смакову привабливість. З таблеткою так само - печінка робить її смачною для собаки, і достатньо просто дати її тварині як ласощі, і простежити щоб собака повністю її з'їла. Препарат застосовують для собак від 1,3 кг, починаючи з 8 місяців. Сімпаріка ціна якої відносно доступна кожному власнику собак, створила градацію для різних порід, щоб було легше визначити дозування діючої речовини:

  • для собак від 1,3 до 2,5 кг
  • від 2,6 до 5 кг
  • сімпаріка 10-20
  • від 10,1 до 20 кг
  • від 20,1 до 40 кг
  • від 40,1 до 60 кг

Також препарат підходить і для більш великих порід, для яких розраховується більше дозування.

Іншою діючою речовиною є афоксоланер - інсектоакарицид, який призводить до паралічу членистоногих і їх загибелі. Його використовують в таблетках NexGard Spectra для собак. Також в ці пігулки додають мільбеміцину оксим - діючу речовину для боротьби з гельмінтами. Таблетки мають смак яловичини, тому також з апетитом з'їдаються собаками. Таблетки призначені для тварин з масою тіла від 2 кг і у віці від 8 місяців. Також передбачені дозування для порід собак різних вагових категорій.

За спостереженнями ветеринарів при використанні таблеток кліщі можуть сідати на тіло тварини але не кусають його, а якщо в окремих випадках все-таки був укус, то він буде безпечний. У будь-якому випадку необхідно оглядати собаку після прогулянки, і в разі укусу спостерігати за її поведінкою. При появі слабкості, відсутності апетиту і потемніння сечі необхідно терміново звернутися до ветеринара.

Спреї і краплі від кліщів і бліх

Advocate Краплі на холку для собак від бліх, вошей, кліщів і гельмінтів

Якщо ви вибрали краплі, то необхідно чітко слідувати інструкції по застосуванню, щоб результат був позитивним:

  • краплі наносьте не на шерсть, а на шкіру холки, розставивши пальцями або гребінцем шерсть пухнастика;
  • не купайте улюбленця протягом 48 годин після обробки;
  • суворо дотримуйтеся графіку обробки (кожні 1,5 місяці або за рекомендацією лікаря);
  • уважно дотримуйтеся дозування препарату, це стосується і таблеток, і крапель.

Краплі мають властивість відлякувати паразитів, навіть не допускаючи укусу, але починають вони діяти повільніше, ніж таблетки. Серед виробників краплів від бліх і кліщів ветеринари і заводчики відзначають:

  • Advantix (Адвантікс) від бліх, кліщів, комарів, москітів, вошей і мух. Діючі речовини: імідаклоприд і перметрин;
  • Advocate (Адвокат) від бліх, кліщів, гельмінтів, вошей і комарів. Діючі речовини: імідаклоприд, моксідектин;
  • Bravecto (Бравекто) від бліх і кліщів. Діюча речовина: флураланер;
  • Stronghold (Стронгхолд) від бліх, кліщів і стрічкових гельмінтів. Діюча речовина: селамектін.

Краплі використовуються для собак від 7 тижнів різних порід і вагових категорій. Також багато препаратів підходять для вагітних і лактуючих самок. Але в цьому випадку краще обговорити питання обробки з ветеринаром, щоб підібрати правильний препарат і його дозування.

Що стосується спреїв, то вони починають діяти відразу після нанесення на шерсть. Вони, практично не всмоктуючись через шкіру, накопичуються в епідермісі і сальних залозах тварини і надають контактну дію на паразитів.

Головним мінусом крапель і спреїв є токсичний запах. Обробляти тварину потрібно в добре провітрюваному приміщенні, не бажано гладити тварину, і не можна дозволяти тварині злизувати засіб до повного висихання.

Нашийник від бліх та кліщів для собак Форесто

Нашийники для собак від бліх та кліщів

Додатковим захистом для собак в небезпечні сезони активності бліх і кліщів будуть спеціальні нашийники. Деякі нашийники діють до 8 місяців. Плюсами використання нашийників є їх водостійкість і відсутність запаху. Нашийник забезпечує тривалий захист від бліх, вошей, волосоїдів, іксодових кліщів. Позитивними відгуками відрізняється нашийник Foresto (Форесто). У його технології є поступове виділення діючих речовин: імідаклоприду і флуметрину, за рахунок чого постійно підтримується оптимальна доза для тварини. Нашийник можна використовувати для різних порід, регулюючи його довжину. В інструкції детально описано як його варто застосовувати, але якщо коротко, то собакам до 8кг одягають нашийник довжиною 38см (зайве відрізається), а собакам від 8кг необхідна доза, яка відповідає довжині нашийника в 70см.

У кожного засобу захисту від бліх і кліщів є свої плюси і мінуси, і вам вирішувати, що буде краще для вашого улюбленця. Головне - вчасно визначитися і не допустити укусу кліща або нападу бліх на необроблений організм. Навіть після обробок оглядайте вашого вихованця після прогулянок, ретельно мийте лапки і стежте за гігієною вух, тоді ваш вихованець буде в безпеці!

Перейти в каталог