Акція -10% кешбек від MONOBANK при оплаті карткою на сайті

Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Вітаміни та мінерали в житті собак і котів

Вітаміни та мінерали в житті собак і котів

На ринку представлений великий асортимент мультивітамінів для наших вихованців. Що таке полівітаміни зараз і коли це потрібно?

Мультивітамін - це термін, що позначає добавку, яка містить безліч вітамінів і мінералів.

Вітаміни - це речовини, які люди і тварини повинні приймати з їжею, оскільки вони необхідні для нормального функціонування організму. Вітаміни для котів і собак необхідні для того, щоб ферментативні процеси проходили гладко. Люди і тварини не можуть самі виробляти вітаміни.

Основні вітаміни для котів і собак - їх роль та призначення

Вітаміни для котів купити

  • Вітамін А особливо важливий для підтримки здорових слизових оболонок і хорошого зору. Вітамін А також важливий для росту кісток і зубів. Більшість ссавців можуть перетворювати бета-каротин з рослинної сировини в вітамін А. Кішки не можуть і тому повинні поглинати вітамін А зі своєї їжі. М'ясо органу є хорошим джерелом вітаміну А. Однак занадто багато вітаміну А шкідливо. Рекомендоване добове кількість вітаміну А для дорослої кішки становить від 650 до 850 МО (міжнародні одиниці).
  • Вітаміни групи В, нам відомі такі 8 вітамінів групи В: вітаміни В1, В2, В3, В5, В6, В8, В11 (фолієва кислота) і В12. Вони грають важливу роль в травленні і клітинному метаболізмі і працюють разом для здорової нервової системи. Вони грають роль в енергетичному забезпеченні організму і забезпечують здорову шкіру і хутро.
  • Вітамін С в основному відомий своєю стійкістю. Це антиоксидант, який важливий для імунної системи. Це також допомагає з поглинанням заліза. Собаки і кішки можуть самі виробляти вітамін С. Занадто багато вітаміну С може призвести до утворення каменів в сечовому міхурі з оксалату кальцію.
  • Вітамін D3 є найбільш важливим вітаміном D і бере участь в абсорбції кальцію і фосфору і, отже, у формуванні міцних кісток і зубів. Малий вміст в організмі тварини може привести до деформації кісток. Крім того, це важливо для правильно функціонуючої імунної системи. Собаки і кішки не можуть перетворити вітамін D в шкіру, як люди. Він міститься в м'ясі і жирній рибі.
  • Вітамін Е є важливим антиоксидантом, який захищає клітини, клітинні стінки, кровоносні судини і інші тканини від окисного стресу. Занадто багато вітаміну Е насправді ніколи не шкідливо, тому що організм виснажує надлишки.
  • Вітамін Д особливо важливий для згортання крові, а також для метаболізму кісток. Дефіцит вітаміну К зустрічається рідко, але може виникнути після отруєння щурячою отрутою і може призвести до кровотечі.

На додаток до цього вітамінам існують також вітаміноподібні речовини, такі як L-карнітин (амінокислота, яка відіграє важливу роль в метаболізмі жирів). Крім того, є рослинні речовини, які діють як антиоксиданти в організмі. Крім вітамінів в їжі містяться різні мінерали і мікроелементи, які необхідні для доброго здоров'я, нормального росту і розвитку.

Наступні мінерали для собак і кішок повинні бути включені в раціон:

  • кальцій, хлор, фосфор, калій, натрій, магній

Крім мінералів існують також так звані мікроелементи. Це мінерали, яких організму потрібно дуже мало. це:

  • хром, фторид, залізо, йод, мідь, марганець, молібден, селен, цинк

Вітаміни відбуваються з так званої «живої» природи, звідки мінерали і мікроелементи відбуваються з «мертвої» природи. Мінерали споживаються рослинами з грунту і тваринами з їжі або води.

Для людей відомі рекомендовані щоденні кількості всіх вітамінів, мінералів і мікроелементів. На жаль, немає чітких оглядів цього для собак і кішок. FEDIAF (Європейське керівництво з харчування для собак і кішок) містить рекомендації про те, скільки вітамінів і мінералів має міститися в раціоні. Більшість кормів для тварин також відповідають цим рекомендаціям.

Коли наші вихованці потребують полівітаміни?

У більшості випадків немає необхідності давати вашій тварині додаткові вітаміни і мінерали, якщо він або вона отримує хороший, якісний собачий корм. Звичайно, є випадки, коли кількість вітамінів і мінералів не вистачає. Тварини і люди можуть самі виробляти деякі необхідні поживні речовини. Це відрізняється для різних видів тварин. Цих кількостей часто мало для заміни кількостей з раціону. На відміну від людей і морських свинок, більшість видів тварин також можуть самостійно виробляти вітамін С. Оскільки цей вітамін володіє важливими властивостями, він все ж може бути корисним приймати цей вітамін додатково.

  • У міру старіння тварин здатність засвоювати речовини з травної системи зменшується. Широкий запас поживних речовин дуже важливий. Літнім тваринам також корисно їсти невеликі кількості корму частіше, ніж велику порцію один або два рази на день
  • Коли тварини одужують, організм відчуває потребу в поживних речовинах, таких як вітамін С, цинк, деякі вітаміни групи В, вітамін Е і селен.
  • Тварини з важким фізичним навантаженням потребують більшої кількості поживних речовин, які діють як антиоксиданти, такі як вітаміни С і Е. Крім того, існує підвищена потреба, наприклад, в магнії.

Вітаміни для собак купити

Мультивітаміни ідеально підходять для харчування протягом більш тривалого періоду часу, наприклад, для підтримки імунної системи. Вони містять багато речовин, що сприяють підтримці хорошої резистентності, в тому числі цинк, вітаміни С і D.

Якщо тварини їдять менше через обставини (наприклад, якщо вони дотримуються дієти або їдять погано через проблеми з зубами), додавання полівітамінів в раціон харчування є хорошою ідеєю. Зрештою, якщо тварина може їсти менше, воно також отримає менше необхідних поживних речовин. Звичайно, першочерговим завданням є усунення причини, якщо тварина погано їсть.

Для багатьох видів тварин може виявитися досить складно годувати їх настільки природним способом, наскільки це можливо, і в той же час пропонувати достатню кількість поживних речовин. Навіть якщо ви самі складете меню для своєї тварини, може виникнути нестача вітамінів і мінералів. Вітаміни для собак або кішок можуть бути корисні для визначення невизначеності.

Дуже важливо, щоб речовини пропонувалися в формі, з якою організм може щось робити. Наприклад, цинк може бути включений тільки в формі цитрату цинку, а не в формі оксиду цинку. Таким чином, ви повинні уважно подивитися на це, перш ніж вибрати препарат. А кальцій бажано вживати в хелатній формі.

Перейти в каталог