Акція -10% кешбек від MONOBANK при оплаті карткою на сайті

Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Чому у кішки випадає шерсть та що робити в такому випадку

Чому у кішки випадає шерсть

Багатьох власників непокоїть, чому у кішки випадає шерсть і як із цим боротися. Цей процес природний і відбувається двічі на рік. Але трапляються ситуації, коли линяння кішки може посилитися і мати певні відхилення: рясне линяння, випадіння шерсті в окремих місцях, поява лисин і таке інше.

Дані симптоми можуть вказувати на погане самопочуття кішки, появу захворювань, алергії та низку інших хвороб. Якщо ви помітили, що у кішки випадає шерсть що робити, можна дізнатися у цій статті. Також рекомендується звернутися до ветеринара. Досвідчений фахівець зможе точно визначити діагноз, підібрати курс лікування та перелік необхідних препаратів.

У кішки біля хвоста випала шерсть: основні причини та захворювання

у кішки біля хвоста випала шерстьПричин, чому у кішки біля хвоста випала шерсть нехарактерним чином може бути кілька. Виділяють такі основні причини цього процесу:

  • Алергія;
  • Паразити;
  • Стригучий лишай;
  • Неправильне харчування;
  • Стрес.

Найбільш поширеною причиною випадіння шерсті у кішки є алергія. Вона може бути спровокована різними причинами, але результат у цьому захворюванні один. Під час алергічних реакцій у тварини утворюються пухирі. Вони можуть з'явитися як у певних місцях, так і по всьому тілу. Кішка намагатиметься постійно чесатися. Щоб знизити неприємне свербіння, тварина сильно вилизуватиме це місце, навіть до лисин.

Якщо у кішки біля хвоста випала шерсть, це може вказувати на наявність бліх або інших шкідників у тварини. Справа в тому, що основа хвоста є важкодоступним місцем для вашого улюбленця. Цим добре користуються паразити. Вони подразнюють шкіру кішечки, що провокує випадіння шерсті. Деякі паразити самостійно «поїдають» тварину. Якщо запустити це явище, то тварина може загинути.

Також частою причиною випадіння шерсті на задніх лапах та інших частинах тіла кішки може бути неправильне харчування. Для нормального зростання та підтримки покриття організму, улюбленець постійно виробляє креатин. Він виділяється від вітамінів А та Е. Щоб кішечка отримала достатню кількість поживних речовин, слід перевести її на правильне збалансоване харчування. Ідеальний варіант – це використовувати корми холістик або лікувальний корм для котів, які можна купити у нашому інтернет зоомагазині.

Чому у кішки випадає шерсть жмутками до лисин

Іноді кішка може линяти великими обсягами і одночасно. В результаті з'являються утворення у вигляді лисин. Щоб дізнатися, чому у кішки випадає шерсть жмутками, слід звернути увагу на її поведінку. Якщо вона язиком не дістає до ділянки облисіння, наприклад у вуха, то це може свідчити про зараження стригучим лишаєм.

Зазвичай цей лишай утворюється на шиї, мордочці або інших місцях, де кішка не здатна вилизувати себе. Якщо вчасно не звернути увагу до облисіння, то лишай може збільшити площу свого впливу. Щоб позбавитися лишаю, слід використовувати лікувальні засоби для котів. Також потрібно буде обробити все приміщення, де проживає домашній улюбленець. Цей лишай здатний заразити і людину.

Якщо кішка вилизує місце облисіння, це може вказувати на стрес та тривогу вихованця. Якщо кішечці страшно, нудно чи вона переживає, то заспокоюватися і розважатися вона може ретельним вилизуванням себе. Вихованець може робити це в певному місці, що в результаті призведе до деградації шерсті в цій ділянці та випадіння клаптями до лисин.

У кішки випала шерсть на спині чи на животі? Ось що це може означати

чому у кішки випадає шерстьВипадіння шерсті у вихованця може бути з кількох причин. Якщо у кішки випала шерсть на спині, це може вказувати виключно на захворювання тварини.

Щоб дізнатися, чому відбувається цей процес, слід уважно оглянути тварину. Перше, на що слід звернути увагу, - наявність бліх, кліщів та інших паразитів. Якщо їх було виявлено, потрібно обробити тварину спеціальними засобами захисту. Для цього потрібно:

  • Придбати спеціальний шампунь і ліки;
  • Ретельно помити кота під теплою водою;
  • Дочекатися висихання;
  • Нанести спеціальні захисні ліки;
  • Прослідкувати, щоб кішка не чесалася 15-30 хвилин.

Підібрати та купити необхідний препарат допоможе інтернет зоомагазин Petko. У каталозі є всі необхідні ліки, корми та різноманітні іграшки. У разі відсутності власного досвіду вибору ліків, можна звернутися до менеджерів інтернет магазину. Вони проконсультують по будь-якому питанню і допоможуть в оформленні замовлення.

Випадіння шерсті на животі може спровокувати і кішка. Якщо на животі не було виявлено бліх, почервоніння, пухирів, а харчується вихованець спеціальним кормом, слід стежити за поведінкою кішечки. Відучити тварину від постійного вилизування можна самостійно. Достатньо просто збільшити час гри або переконатися у відсутності джерела стресу. Наприклад, тварина може боятися гучних звуків чи нещодавно був переїзд.

Будьте уважні до ваших улюбленців, це допоможе уникнути наслідків стресу та хвороб!

Перейти в каталог