Акція -10% кешбек від MONOBANK при оплаті карткою на сайті

Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Взяти собаку з притулку: кілька порад для супергероїв

Взяти собаку з притулку: кілька порад для супергероїв

Наважитися взяти дорослу тварину з притулку - важче, ніж взяти цуценя. Це особливі улюбленці, в кожного з них вже своя страшна або непроста історія, свій багаж, досвід і навички, які не завжди корисні та зручні для людини. 

Тому це сміливий крок, який перетвориться в марафон виховання, адаптації та створення особливого зв’язку з новим членом родини. При цьому на фініші ви отримаєте найвідданішого друга і безумовну любов від нього.

Правила адопції тварини

Якщо ви остаточно вирішили взяти собаку з притулку, зважили всі “за” і “проти”, то спершу маєте визначитися з параметрами майбутнього улюбленця. Обирайте песика, з яким впораєтесь фізично і для якого буде достатньо простору (чи комфортно йому буде у вашій квартирі або будинку). 

Заздалегідь підготуйте житло:

  • придбайте базовий набір товарів для улюбленця: миски для їжі та води, місце для сну і відпочинку, пелюшки для собак. Іграшки, амуніцію, аптечку та засоби для догляду краще замовити, коли вже заберете песика і будете знати його розмір та особливості;
  • приберіть взуття, побутову хімію та дрібні предмети в недоступне для тварини місце. Будьте готові, що не тільки цуценята можуть гризти взуття та меблі, а й дорослі тварини, бо це пов’язано не тільки з ростом зубів, а й з психологічним станом;
  • якщо у вас приватний будинок, і пес буде гуляти на території, потурбуйтеся, щоб вона була якісно загороджена і тварина не змогла втекти.

В кожному місті є притулки, в яких можна обрати улюбленця. Особливо зараз, в період війни, коли навіть породних тварин викидають на вулицю, притулки переповнені та потребують допомоги і з радістю допоможуть обрати вам друга. 

Зауважте, що притулки несуть відповідальність за тварин, тому імовірніше за все, для опікунства над твариною потрібно буде пройти співбесіду, потім підписати договір, а також іноді звітувати притулку про стан та умови утримання тварини. Притулок може попросити вас оплатити частину медичних рахунків за вашу тварину, наприклад, стерилізацію, вакцинацію або обробки.

У притулку вам необхідно дізнатися як можна більше про тварину, яку ви обрали:

  1. Її вік.
  2. Стан здоров’я (задайте питання щодо стану зубів, ШКТ, неврологічних проблем і факту стерилізації, вакцинації та обробки від паразитів).
  3. Її історію (чи відомо про генетичні особливості, яка доля спіткала цю тварину, як вона ладнає з іншими тваринами, людьми, дітьми, чи є у неї зооагресія або інші проблеми чи особливості).

Із притулку - додому! Що робити далі?

Перш за все, тварину необхідно обстежити у ветеринара: здати аналізи крові та сечі, перевірити зуби, серце, черевну порожнину, суглоби. Складіть з ветеринаром план лікування або догляду за твариною. Важливо позбутися глистів (перевірити їх наявність у серці), вакцинувати тварину від комплексу вірусних хвороб і сказу, вирішити питання стерилізації, якщо всі ці питання не вирішили у притулку. Обрати препарат від глистів, а також засоби від бліх і кліщів для собак можна на нашому сайті. Лікар призначить найоптимальніший варіант та регулярність обробки.

Чим годувати тварину з притулку

Лікувальний корм для собак при порушенні травлення Роял Канін

Наступне питання - це налагодження травлення та адаптація до нового раціону. Дуже часто тварини з притулку, які тривалий час були на вулиці і мали 3-разове харчування (в понеділок, середу і п’ятницю), потребують особливий корм для собак з чутливим травленням. Якщо проблеми серйозні, ветеринар призначить лікувальний корм Гастроінтестінал:

Вдома дайте собаці час звикнути до того, що їжа з’являється у мисці регулярно і в достатній кількості; вона має зрозуміти, що їжу не заберуть, і її не потрібно з’їдати за 3 секунди (у таких випадках можна придбати миски-лабіринти). Іноді на це потрібно багато місяців, тож наберіться терпіння.

Якщо у собаки виявили інші проблеми і необхідна спеціальна дієта, вологий або сухий лікувальний корм для собак з різними особливостями можна також обрати на нашому сайті. Тим не менш, харчування має бути супер-преміум або холістик класу, щоб допомогти песику швидше набратися сил і бути здоровим. З нашого досвіду, власники часто обирають гіпоалергенний корм для собак Акана, з цього ж класу кормів мають хороші відгуки бренди Pronature Holistic та Orijen. Якщо ваш песик має шерсть чисто білого або рудого чи чорного кольорів, для нього можна підібрати спеціальне харчування від бренду Nature's Protection. Зараз є широкий асортимент раціонів, іноді складно вибрати, і якщо ветеринар задає вам напрямок для вибору (ренал, кардіо, урінарі, корм для собак з алергією тощо), то визначитися саме з виробником вам допоможуть наші менеджери.

Агресія у собаки з притулку — що робити?

Собаки з притулку часто травмовані не тільки фізично, а й психологічно, особливо якщо колись вони вже були домашні. До притулку або на вулицю потрапляють собаки, з якими поводились жорстоко, які голодували, пережили стрес від військових дій, гучних звуків, самотності та купи інших факторів. 

Візьміть собаку з притулку

Під час стресу пес може поводити себе по-різному. І один з проявів страху або стресу - агресія: до людини, тварини або предметів. Зооагресія або посттравматичний синдром (ПТСР) - не вирок. З цим ефективно зараз працюють зоопсихологи та кінологи. Якщо у вас немає досвіду виховання собак, необхідно звернутися до спеціаліста, який неодмінно допоможе. Крім зооагресії та ПТСР кінолог допоможе вам:

  • підібрати зручну амуніцію для собаки, правильно привчити її до вигулу та повідка, якщо раніше вона жила в якійсь промзоні і ніколи не була домашня;
  • навчити улюбленця поводити себе з іншими тваринами та людьми;
  • вирішити проблему скавучання або постійного гавкоту (коли пес залишається вдома один або робить так з невідомої для вас причини);
  • пояснити і вам, і вашому пухнастому другу як комунікувати тактильно, особливо, якщо в собаки був негативний досвід з іншою людиною.

Якщо ви взяли тваринку з притулку або просто допомагаєте вуличним котам і собакам з їжею, обробками чи навіть вакцинами — ви вже супергерой! Ми дякуємо вам за це і сподіваємося, що все більше людей будуть наслідувати ваш приклад!

Перейти в каталог