Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Блохи, кліщі та інші види паразитів у котів та кішок

Блохи, кліщі та інші види паразитів у котів та кішок

З нашими котами звертаються як з членами сім'ї, тому ми всі прагнемо до того, щоб наші тварини були здоровими. Ось кілька порад, які допоможуть вам зрозуміти, що таке паразити і як їх лікувати.

Зовнішні паразити зазвичай складаються з бліх і кліщів. Хоча блохи видно неозброєним оком, кліщів можна виявити тільки під мікроскопом.

Засоби від бліх і кліщів для кішок

Блохи у котів

У кішки можуть бути блохи, навіть якщо вона не дряпається. Сверблячі кішки часто мають алергію на слину бліх. В результаті кожен укус бліх викликає сильний свербіж, почервоніння шкіри і невеликі червоні шишки. Всього кілька укусів сильно алергічного тваринного можуть викликати серйозну реакцію. Блох алергічний дерматит у кішок є дуже поширеним дерматологічних станом.

Проблема набагато гірше влітку і восени в районах, де зима холодна. В теплих кліматичних умовах це цілорічна проблема. Блохи розмножуються в середовищі тваринного, тобто вдома протягом зими. Якщо у вашої кішки є блохи, не просто лікуєте її - лікуєте всіх інших тварин в будинку і навколишньому середовищу. Для лікування можна використовувати різні спреї від бліх, або репелентні шампуні.

Бравекто краплі від бліх і кліщів для кішок купити

Кліщі є іншими важливими паразитами. Щоб зняти кліща, візьміть його біля шкіри кішки пінцетом. Прикладіть м'які тяги, щоб видалити всі частини голови і рота. Чи не крути. Будьте обережні, щоб не проколоти і не розчавити тіло, щоб уникнути попадання яєць в навколишнє середовище. Крім того, перевірте навколишнє середовище своєї кішки і ставитеся відповідно. Кліщі стрибають на вашого кота, коли він або вона прогулюється по високій траві або чагарниках. Деякі кішки мають алергію на укуси кліщів і можуть розвинути так звану «гарячу точку», запалення, яке змушує кішку жувати і / або лизати область, поки не стане виразок, часто потребуючи медичної допомоги. Деякі кліщі несуть Хвороба Лайма, Ерліхіоз або Бабезиоз, серйозні захворювання, від яких деякі тварини одужують. На сьогоднішній день доступні дуже ефективні засоби захисту від кліщів і бліх для кішок, це Stronghold (Стронгхолд), Broadline (Бродлайн), Advantage (Адвантейдж) та інші.

У котів зустрічаються, три найбільш важливих виду кліщів:

  1. Notoedres cati: причина саркоптоз у кішок. Найбільш поширені ознаки - сильний свербіж, кішка неспокійна і продовжує дряпати і кусати уражені ділянки. Шкіра стає червоною і опухлої, і випадання волосся помітно. Він заразний при безпосередньому контакті із зараженою твариною, як людям, так і іншим кішкам або собакам. Можливо, буде потрібно підстригти волосся для лікування;
  2. Демодекс canis: викликає демодекоз у кішок, незаразних форму корости. Ці кліщі є природними мешканцями шкіри кішки і викликають захворювання тільки при наявності імунодефіциту. Цей вид корости менш поширений у кішок, ніж у собак;
  3. Otodectes cynotis: крихітні паразити, які живуть на поверхні шкіри, що вистилає вушний канал. Захворюваність цим кліщем набагато вище у кішок, ніж у собак. Вони проколюють поверхню шкіри, щоб харчуватися, викликаючи запалення і дискомфорт. При відсутності лікування можуть виникнути бактеріальні інфекції і втрата слуху.

Спостерігаються деякі ознаки:

  • Надмірне і стійке дряпання навколо вух;
  • Голова тремтить;
  • Неспокійна поведінка;
  • Вуха болючі при дотику, і тварина може плакати від болю;
  • Коричневе речовина видно в вухах;
  • Смердючий запах з вух.
  • Запитайте свого ветеринара про конкретні методи лікування для кожного з цих кліщів.

Кращі препарати від глистів для кішок

Препарати від глистів Profender (Профендер) для котів купити

  • У кішок основними місцями проживання внутрішніх паразитів є шлунково-кишковий тракт, легені, підшлункова залоза і печінка. Низька кількість паразитів часто не виявляється, тому що у кішки немає клінічних ознак інфекції. Інфекції зазвичай стають патогенними, коли присутня велика кількість паразитів, коли вони заважають нормальному функціонуванню органу, в якому вони живуть, або коли кішка недоїдає або страждає від порушення імунітету, у нас в зоомагагазіне існує цілий розділ Ветеринарні препарати для кішок в якому Ви знайдете для свого вихованця всі необхідні сучасні препарати.
  • Комарі передають паразитів, які проникають в серце і систему кровообігу, викликаючи хворобу хробака вогнища. Цей стан зустрічається рідше у кішок, ніж у собак, але його захворюваність в останні роки збільшується. Ця інфекція може викликати такі симптоми, як анорексія, кашель, лихоманка, утруднення дихання, блювота і втрата ваги. Захворювання можна запобігти, проводячи обстеження вашого вихованця кожні два або три роки, а також призначаючи йому профілактичні ліки Advocate (Адвокат) Краплі для кішок на холку під час сезону від комарів і під час поїздок в теплий клімат.
  • Шлунок або кишкові паразити можуть передаватися в утробі матері через прямий контакт із зараженою твариною або при вживанні в їжу паразитує речовини. Найбільш важливими видами є круглі черв'яки, стрічкові черв'яки, нематоди і легкі черви. Личинки круглих черв'яків можуть мігрувати в тканини багатьох тварин, включаючи людину, якщо їх проковтнути. Ця інфекція може протікати безсимптомно або мати деякі неприємні ознаки, тому вам слід знати, що у вашої кішки круглі черв'яки і слід провести обробку ефективним препаратом Дронтал для котів
Перейти в каталог