Акція -10% кешбек від MONOBANK при оплаті карткою на сайті

Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Як привчити собаку до пелюшки: швидко та назавжди

Як привчити собаку до пелюшки

З появою у будинку маленького песика багато хто цікавиться, як привчити собаку до пелюшки. Невеликі декоративні песики милі, мають привабливий вигляд, а також їх легко доглядати. Собаки досить розумні, тому їх можна буде швидко привчити до туалету на пелюшку.

Займатися привчанням цуценя та дорослого собаки слід від народження або з моменту появи у будинку. Для виконання цього процесу слід попередньо придбати пелюшку. Купити якісний поглинаючий матеріал допоможе інтернет-магазин зоотоварів Petko. У каталозі можна підібрати пелюшки залежно від розміру, якості поглинання та боротьби із запахом.

Як собаку привчити до пелюшки у квартирі: йорка, чіхуахуа, шпіца та інших

як привчити собаку до пелюшкиПривчити йорка, чіхуахуа, шпіца та інші породи до пелюшки можна самостійно. Однак виконувати цей процес слід за певними рекомендаціями. По-перше, необхідно запам'ятати, що сварити цуценя не можна, навіть якщо він зіпсував дорогі меблі. Якщо накричати чи вдарити собачку за калюжу посеред квартири, він може пережити серйозний стрес. В результаті, песик може знайти собі затишний кут для туалету під диваном, боятися мочитися або агресивно реагувати на привчання до пелюшки.

Щоб привчити собаку до певного місця, слід придбати ласощі. Купити їх можна в інтернет зоомагазині. Якщо давати їх у потрібний момент, то він захоче з великим бажанням випорожнятися на пелюшку. Також дані ласощі позитивно впливають на зростання та розвиток малюка.

Найчастіше цуценя мочитися після сну, прийому їжі або води, і робити він це буде із завидною регулярністю. Тому після годування слід утримувати собаку на пелюшці, дочекатися природного процесу, пригостити ласощами і похвалити. Повторювати це потрібно до того моменту, коли йорк або інша порода не привчиться.

Якщо ви помітили, що улюбленець хоче помочитися, слід негайно перенести його на пелюшку або піднести її під нього. Кричати, бити та тикати носом у калюжу категорично заборонено. Якщо песик довгий час не може привчитися до одного місця, потрібно повторно звернути увагу на те, як собаку привчити до пелюшки у квартирі. Можливо, власник робить щось неправильно. Слід переконатися, що цуценя ніхто не лає з домочадців.

Як собаку привчити до туалету на пелюшку вдома та які можуть бути складнощі з цим

як собаку привчити до пелюшки у квартиріБагато хто цікавиться, як собаку привчити до туалету на пелюшку в найкоротші терміни. Терміни залежатимуть від віку песика, його здатності до навчання, стійкості та поведінки господарів. Якщо все робити правильно, можна розраховувати на швидкий результат.

Важливо враховувати вік собаки. Чим старша вона буде, тим складніше прикріпити йому звичку ходити на пелюшку. Тому рекомендується розпочинати навчання малюка від народження. Для цього потрібно буде придбати:

  • Пелюшки;
  • Миючі засоби;
  • Ласощі;
  • Спрей для видалення запаху.

Також для цього процесу буде потрібно дуже багато терпіння. Пелюшки для собак слід підбирати з особливою ретельністю. Адже, зробивши неправильний вибір, можна ускладнити собі завдання. Під час вибору слід враховувати такі характеристики:

  • Розмір пелюшки;
  • Обсяг поглинання;
  • Стійкість до утримання запаху;
  • Призначення.

Можна використовувати пелюшки й для людини, проте вони не можуть ліквідувати стійкий запах собачої сечі. Рекомендується використовувати пелюшки більшого розміру, щоб малюк гарантовано не промазав, коли ходитиме до туалету вдома.

Як привчити дорослого собаку до пелюшки всього за кілька днів

Привчити цуценя до туалету на пелюшку досить легко, проте з дорослою собакою складність зростає. Справа в тому, що дорослі песики сформували свій характер та звички, які необхідно буде змінити. Чим старший собака, тим складніше це зробити. Проте існують певні поради, як привчити дорослу собаку до пелюшки всього за кілька днів.

По-перше, слід використовувати спеціальний спрей-тренінг. Ним необхідно оббризкати пелюшку. Природні інстинкти манитимуть собаку помочитися в потрібному для господаря місці. Натуральні атрактанти грають роль сигналу, який говорить вихованцеві, що оброблене місце можна використовувати для справляння своїх потреб. Згодом пес звикне до одного місця, і не створюватиме незручностей. 

Туалет для собак також може прискорити процес навчання. Він має спеціальне покриття, яке покращить комфорт випорожнення. Песик з радістю повертатиметься до цього місця. Якщо в квартирі є дорогі меблі, які шкода псувати, можна скористатися спеціальним вольєром. З його допомогою можна обгородити собачку в одному місці. Там виділіть їй зону для туалету, постеливши пелюшку. Далі можна поступово розширювати територію. Якщо собака продовжує ходити на пелюшку - справа зроблена!

Для швидшого успіху радимо комбінувати туалет, спрей і ласощі.

Перейти в каталог