Акція -10% кешбек від MONOBANK при оплаті карткою на сайті

Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Пристебніть ремені. Подорожуємо з вихованцем по світу (частина 2)

Пристебніть ремені. Подорожуємо з вихованцем по світу (частина 2)

Минулого тижня ми розповіли які потрібні документи і які умови перевезення тварин в поїзді, літаку і автотранспорті по регіонах України. Матеріал можна прочитати за посиланням. Сьогодні ми розповімо як можна перевезти домашню тварину в іншу країну.

Якщо у вас немає можливості залишити тварину у родичів або сусідів, і вам необхідно взяти її з собою, варто подбати про підготовку переліку документів для вивозу і ввезення тварини за кордон.

Найчастіше мова йде про перельоти. Врахуйте, що не всі авіакомпанії мають ліцензію на транспортування тварин на борту. Плануючи переліт, зв'яжіться з авіакомпанією або відвідайте її сайт, щоб упевнитися про можливість перельоту з кішкою, собакою, гризуном, пташкою або рибкою. Наприклад, Міжнародні Авіалінії України (МАУ) можуть перевозити тільки кішок і собак.

Які документи потрібні для перельоту з твариною в іншу країну

Планувати поїздку за кордон з улюбленцем слід за 3-4 місяці. Для початку потрібно зробити 3 речі:

  • знайти готель, в якому можна жити з тваринами і гуляти на території готелю;
  • уточнити у авіакомпанії, послугами якої ви користуєтеся, чи можуть вони перевозити тварину;
  • уточнити у авіакомпанії перелік документів для перевезення тварини в конкретну країну.

Після цього дійте в такій черговості.

І. Зробіть для вихованця міжнародний паспорт і запишіть його на чіпування. Чіп - це 15-значний код, який вноситься в загальну базу тварин і необхідний для їх ідентифікації в разі перевезення або якщо вона загубилася чи її викрали. З 2011 року мікрочіпи дійсні тільки у вигляді мікрокапсул, які імплантують підшкірно (зазвичай в холку). До цього на видимі ділянки шкіри наносили клеймо. Процедура чіпування швидка і безболісна. Зробити її можна в звичайній ветклініці, вартість процедури буде близько 600 грн з урахуванням вартості чіпа.

Для виїзду з країни у ветпаспорті тварини має бути мінімум 2 щеплення від інфекційних хвороб і мінімум 1 щеплення від сказу. Також необхідно робити позначки про дегельмінтизацію та обробку від паразитів.

ІІ. Обробити тварину від бліх і кліщів, потім від глистів за 10 днів до вакцинації.

ІІІ. Не менш ніж за 30 днів до подорожі, і не пізніше, ніж за рік до нього необхідно зробити щеплення від сказу та інфекційних хвороб. Врахуйте, що такі щеплення як "Рабікан", Рабізін, Щелково не визнаються за кордоном, тому потрібно уточнювати у ветеринара, що щеплення вам потрібні не тільки для здоров'я улюбленця, а й для виїзду за кордон.

Подорожі з тваринами в іншу країну

IV. Через 30 днів після вакцинації, але не пізніше, ніж за три місяці до ввезення тварини в іншу країну необхідно зробити Довідку про аналіз крові на титрування антитіл. Проби робляться для того щоб визначити наявність антитіл до вірусу сказу. Цей документ потрібен не для всіх країн, тому уточніть інформацію на рахунок конкретної країни у ветеринара або проконсультуйтеся із фахівцем в державній лікарні ветеринарної медицини.

V. Далі необхідно оформити довідку про те, що тварина не представляє племінної цінності. Її виписують в кінологічних організаціях. Довідка може видаватися тільки фахівцем-кінологом офіційно зареєстрованої кінологічної організації. Просто введіть в гуглі "кінологічна організація" і ваше місто, зателефонуйте за контактним номером і попросіть проконсультувати про можливість видачі такої довідки.

VI. Ще потрібен Сертифікат імпорту, який виписує ветеринарний лікар. Такий сертифікат потрібен при ввезенні тварини на територію країн ЄС, США та Японії.

VIІ. Максимум за 10 днів до вильоту або напередодні поїздки, у ветеринарній клініці, у якій є ліцензія на видачу подібних документів, або в державній клініці ветеринарної медицини вашого міста необхідно оформити ветеринарне свідоцтво форми 1 ВЕТ. Воно дійсне 10 днів, протягом яких ви повинні перетнути кордон. Враховуйте, що клініка може не працювати у вихідні дні, краще всі нюанси уточнити напередодні по телефону.

Це ветеринарне свідоцтво змінюється на кордоні на міжнародний ветеринарний сертифікат. Він необхідний не тільки для перельотів, але і для переміщень залізничним, морським і автотранспортом. Для країн СНД сертифікат оформлюється російською мовою, для Німеччини - на німецькою, для інших країн - англійською.

VIІІ. Крім документів для вихованця потрібно придбати спеціальну переноску, параметри якої обумовлені Міжнародною Асоціацією Авіаперевізників. Вибрати відповідну переноску можна на нашому сайті в розділі Переноски для собак. Розрахувати розмір переноски можна наступним чином:

Висота перенесення = висота стоячого тваринного
Ширина перенесення = ширина тваринного * 2
Довжина перенесення = довжина тварини + половина довжини лапи

Суть в тому, що тварині повинно бути достатньо простору, щоб стояти в переносці, повернуться в ній і лягти. Дерев'яні переноски не допускаються. При цьому переноска повинна мати отвори з трьох сторін для кондиціонування повітря, а дно вкрите абсорбуючим матеріалом. Відмінним варіантом будуть пелюшки. Їх краще взяти з запасом. Придбати запас пелюшок можна тут.

Готуємо тварину до перельоту

Stefanplast Gulliver 1 Delux IATA Переноска для авіаподорожей

Порадьтеся з ветеринаром чи варто саме вашому вихованцеві давати за тиждень-два заспокійливі краплі. Їх призначення дуже індивідуальне, і деяким тваринам, які спокійно переносять звичайні поїздки, цілком можна обійтися без препаратів.

За тиждень до відправлення почніть привчати тварину до переноски, щоб вона відчувала себе більш комфортно. Дорога в багажному відділенні - це сильний стрес для вашого улюбленця, тому хоча б переноска повинна бути рідною і зручною. Дорога в салоні, звичайно, легша, але для дрібних порід, особливо брахіцефалів (тварини з короткою мордочкою, чіхуахуа, бульдоги й інші), теж дається дуже непросто.

За 4 години до польоту постарайтеся не годувати вихованця, перевантажений шлунок тільки погіршить дорогу.

Напередодні польоту вигуляйте тварину, так пелюшки довше залишаться чистими.

Щоб встигнути поміняти свідоцтво на сертифікат, залагодити всі питання і зареєструватися на рейс, радимо приїхати в аеропорт за 3-4 години до вильоту.

І все-таки якщо є можливість їхати поїздом або автомобілем замість літака, відмовтеся від польотів. Повторимося, що для вихованців перепади тиску, тряска в переносці, і ще це непередбачуване багажне відділення - величезний стрес!

Бажаємо вам приємних подорожей без неприємних пригод!

Перейти в каталог