Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Як годувати кошеня

Як годувати кошеня

Протягом перших семи-десяти днів життя очі новонародженого кошеняти залишаються закритими. Однак за цей час кошенята подвоюють свою вагу при народженні і стають все більш активними. Завжди дозволяйте кошеняті отримувати молозиво (перше багате антитілами молоко від матері), яке захищає його в перші місяці життя, і, якщо можливо, ніколи не відлучайте малюка до 3-4 тижнів, так як він все ще отримуючи місцеву кишкову захист від материнського молока. Існують різні пляшечки з сосками для годування кошенят і при бажанні Ви завжди зможете купити замінник котячого молока.

Типове введення кошеня в тверду їжу (у віці від 3 до 4 тижнів) зазвичай зводиться до того, що він нишпорить навколо і через миску для годування самки і злизує зволожений сухий корм з лап. Рух кошенят має тенденцію ущільнювати корм, тому слід періодично помішувати стислу дієту або пропонувати свіжу порцію. До шести тижнях більшість пухнастиків готові до відлучення від грудей. Якщо вони почали їсти тверду їжу з материнського страви, кошенята нерідко починають відучувати себе від чотирьох до п'яти тижнів.

Дослідження показують, що кошеня виростає з дитинства до юності приблизно протягом одного року, і протягом перших 20 тижнів кошеня може збільшити свою вагу при народженні в 20 разів. У віці 26 тижнів швидкість росту починає вирівнюватися. Тим не менш, вони продовжують розвиватися всередині з нормальним ростом, що закінчується у віці близько 12 місяців. Кошенята також вимагають приблизно вдвічі більше енергії, ніж дорослі кішки.

Як вибрати корм для кошеня

Чим годувати кошеня

Саме сімейство котячих вимагає більш високих рівнів білка, ніж цуценята, а також мають унікальну потреба у вільній амінокислоті таурин. Недолік таурину в раціоні може привести до погіршення зору. Вони також потребують незамінних жирних кислотах, таких як лінолева і аравідоновая кислоти. З цих та інших причин рекомендується годувати вихованців тільки продуктами, розробленими для кошенят. Коли повноцінному і збалансованого корму пропонується нормальний, здоровий кошеня, немає необхідності додавати в раціон вітаміни для кошенят і кішок.

Під час цього періоду швидкого зростання рекомендується годувати кошенят два-три рази на день, і багато власників завжди надають їжу разом з джерелом свіжої, чистої води. Сухе харчування можна змочити теплою водою, щоб пом'якшити його і полегшити його вживання.

Вологий корм або котячі консерви, залишені при кімнатній температурі може стати неприємним і навіть зіпсуватися, якщо його не використовувати протягом кількох годин. Необроблені порції слід видалити і викинути через годину. Як і у випадку з іншими тваринами, будь-які зміни раціону слід проводити поступово протягом 7-10 днів, щоб уникнути розладу травлення.

Кошенята мають тенденцію бути «випадковими» їдцями, оскільки вони приймають велику кількість маленьких прийомів їжі протягом дня. Зазвичай кошеня підходить до їжі, швидко обнюхує її і починає їсти. Після вживання невеликої порції їжі, він йде і повертається з різними інтервалами, щоб поїсти. Така поведінка не слід плутати з небажанням або відмовою від їжі. Занадто багато шуму, нова обстановка, чистота страв з їжі / води - все це фактори, які слід враховувати, якщо кошеня відмовляється від їжі.

Якщо відмова від їжі тривала і у кошеняти є ознаки захворювання, такі як млявість, діарея, багаторазова блювота, виділення з очей або носа, напруга при сечовипусканні або запор, або незвичайне ховання в темних місцях, слід негайно проконсультуватися з ветеринаром.

Чим годувати кошеня

Сухий корм для кошенят і котів купити

Від шести місяців до одного року кошенят слід годувати два рази в день, якщо їх годують консервованим, м'яко-вологим або зволоженим сухим кормом. Сухий корм для кошенят можна давати вільно, наповнюючи миску достатньою кількістю їжі один раз в день. Однак слід уникати перегодовування. Годувати потрібно індивідуально, і їх кількість буде залежати від активності і стану організму.

Рекомендується починати з рекомендованих на етикетці упаковки кількостей і використовувати цю інформацію в якості керівництва. Налаштуйте кількість корму для досягнення здорового стану тіла. Ветеринарний лікар може допомогти власнику оцінити стан тіла кішки і, при необхідності, допомогти спланувати відповідну програму зниження ваги.

Кішки, як і люди, мають індивідуальні переваги в їжі. Кошенята з одного посліду можуть набувати різні смаки і звички харчування. Однак репутація кішки як вибагливого їдця зазвичай є результатом практики годування, встановленої власником. Чим більше різноманітності пропонує кішка, тим більше її очікують. Завдяки широкому вибору комерційних кормів для кішок легко забезпечити повноцінне і збалансоване харчування, яке буде є кішка.

Якщо ви годуєте свою кішку повноцінної, добре збалансованою дієтою, у нього або неї будуть всі необхідні інгредієнти, щоб бути здоровим, і йому не знадобляться додаткові добавки.

Подумавши про потреби вашого кошеняти, можемо запропонувати відвідати профільну категорію з великим переліком і асортиментом якісних сухих кормів для кошенят таких іменитих канадських брендів як Acana або Orijen які заслужили повагу і визнання серед заводчиків в усьому світі своєю якістю продукції, що випускається.

Перейти в каталог