Акція -10% кешбек від MONOBANK при оплаті карткою на сайті

Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Особливості годування цуценят

Особливості годування цуценят

Може здатися, що правильне годування цуценят утруднено, особливо для того, хто вперше отримав свого першого цуценя. Що ми повинні шукати в кормі для цуценят? Як часто ви годуєте свого цуценя? Які продукти уникати?

Як правильно вибрати корм для цуценя

Ви повинні почати годувати свого цуценя, коли йому 3 тижні. Корм повинен завжди відповідати живильним потребам, вагою та розміром породи вашого вихованця. Крім того, у кожної породи собак є свої вимоги до харчування. Проте, кормові складові повинні бути збалансовані, щоб відповідати правильному розвитку і збільшення ваги. Оскільки цуценятам і юніорам потрібні деякі додаткові незамінні амінокислоти, вміст білка в їх раціоні повинно бути вище в порівнянні з кормом, призначеним для дорослих собак.

Існує так звана градація порід від їх ваги та розміру, так і Сухий корм для цуценят слід вибирати згідно вашої породу собак.

  • Корм для цуценят дрібних порід
  • Корм для цуценят середніх порід
  • Корм для цуценят великих і гігансткіх порід

Відповідним джерелом білка є продукти тваринного походження, такі як м'ясо курки, ягняти, качки або кролика. Ще одним важливим живильною речовиною в раціоні вашого цуценя є жири - це основне джерело енергії, вони допомагають підтримувати структуру волосся і правильно засвоювати вітаміни. Вони забезпечують поставку всіх необхідних жирних кислот і тим самим сприяють розвитку.

Кількість жирів в раціоні вашого цуценя необхідно строго контролювати, так як надмірне споживання жирів може призвести до подразнення шлунково-кишкового тракту або ожиріння. Наприклад якщо у Вас великий малюк то Корм ​​Акана для цуценят великих порід містить в своєму складі глюкозамін, хондроїтин, кальцій і фосфор в оптимальних пропорціях для підтримки здорових суглобів, скелета і правильного їх розвитку.

Режим годування і раціон харчування для цуценят

Корм Акана для цуценят

Якщо у вас є щеня, ви повинні знати, що навчання є важливою частиною навчання. Це зробить вашу майбутню спільну життя приємним і легким. Також доцільно встановити певні правила годування. Режим годування допоможе вашому цуценяті виробити здорові звички харчування. Коли справа доходить до кількості годувань, це залежить від віку вашого цуценя. У віці 4-5 тижнів слід їсти чотири-п'ять разів на день, у віці 3 місяців кількість годувань слід скоротити до трьох разів на день.

Однією з найпоширеніших помилок в годуванні є поділ залишків їжі. Приготування їжі, безумовно, є одним із способів годування собак, але не завжди легко забезпечити збалансований корм, що містить всі необхідні поживні речовини. Інша помилка в годуванні також доповнює їх харчуванням зазначеними вами вітамінами. Надлишок може бути таким же шкідливим, як і дефіцит, тому ви завжди повинні проконсультуватися з ветеринаром, перш ніж давати будь-які добавки для вашої собаки.

Вода в раціоні цуценя - основне джерело життя

Протягом перших декількох тижнів життя основним джерелом рідини для вашого цуценя є грудне молоко. Пізніше ми зазвичай починаємо думати - що я повинен дати цуценяті пити? Краще рішення - прісна холодна вода в необмеженій кількості, до якої він має мати постійний доступ.

Остерігайтеся цих продуктів

Майже всі знають, що шоколад отруйний для собак. Кофеїн і теобромін, які зустрічаються в какао, можуть викликати блювоту і діарею або навіть пошкодити серце. Іншими продуктами, які ви ніколи не повинні давати своєму цуценяті, є авокадо, виноград, родзинки, горіхи макадамії, качани кукурудзи і цибулю. Вони містять певні токсичні речовини, які можуть бути шкідливими для травної, нервової і м'язової систем.

Годувати цуценя не складно

Але найбезпечніший спосіб забезпечити їх правильне розвиток і вибрати кращий сухий корм для собак, призначений для цуценят певного розміру і породи і тоді Ви вирастітете здорового і розумного чотириногого друга.

Перейти в каталог