Акція -10% кешбек від MONOBANK при оплаті карткою на сайті

Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Як відучити кішку дерти шпалери та меблі

Як відучити кішку дерти шпалери та меблі

Як відучити кішку дерти шпалери та меблі: причини та рішення проблеми

Ваш кіт любить випускати пар на Ваші шпалери чи меблі? Не хвилюйтеся, є деякі домашні засоби, які можуть допомогти котам не дряпати небажані стіни та меблі. Дряпання є нормальною і важливою потребою котів, а також воно просто радує наших чотирилапих друзів.

Як відучити кішку дерти шпалери та меблі? Дряпання дозволяє котам та кішкам випрямити всю спину, точити кігті та позначити свою територію – даючи їм усе, що потрібно коту, щоб бути щасливим. Але навіть якщо подряпати - це природна потреба, ви не повинні просто миритися з подряпаними шпалерами, дверима, диванами та іншими меблями!

Також слід відмітити, що коти дряпаються, щоб зберегти свої кігті. Оскільки кігті постійно відростають, то їх потрібно вкорочувати та заточувати. Крім того, дряпання котів також служить для спілкування з іншими котами, особливо для позначення території. На лапах біля кігтів є залози, які при подряпинах виділяють запахи.

Немає сенсу намагатися повністю відучити кота дерти кігті об меблі. Але є кілька домашніх засобів і хитрощів, якими можна скористатися, щоб змінити поведінку вашого кота, який хоче дерти меблі та шпалери в вашому будинку. 

Як кішку відучити дерти шпалери на стіні та чому вона це робить

як відучити кішку дерти шпалери

Щоб зрозуміти, як кішку відучити дерти шпалери на стіні чи меблі, Ви повинні спочатку з’ясувати, чому це відбувається. Однією з причин може бути недостатня кількість місць та можливостей для дряпання. Котам потрібно достатньо «легальних» можливостей для дряпання: кігтеточки для кішок та дошки для дряпань.

Якщо у вашого кота недостатньо «законних» можливостей подряпати, вона буде постійно повертатися до небажаних місць – меблів та шпалер. Тому важливо створити 1-2 місця для дряпання в кожній кімнаті. Зробіть дряпки приємними для вашої кішки, добре пошкрябавши їх самостійно. Це спонукає котів мітити собі те саме місце. Для деяких котів натирання котячою м’ятою також допомагає зробити легальні місця для дряпання більш цікавими.

Коти теж чешуться від нудьги. Коли кішці нудно, вона нещасна. Така поведінка часто зустрічається, особливо у одиноких домашніх котів. У цьому випадку ваша кішка потребує більше уваги – тому приділяйте їй більше часу, дайте їй витратити енергію, граючи.

Якщо у вас немає часу, візьміть другого кота, щоб вони могли зайнятися разом (грати, битися, гуляти). Багато власників котів виявили, що пара котів завдає менше шкоди, ніж «одинаки», особливо коли йдеться про дряпання.

Коти дряпають меблі, тому що вони мітять територію. Особливо нестерилизовані коти, але іноді також і самки виявляють сильну територіальну поведінку і тому дряпаються вище середнього, а тому частіше в небажаних місцях. Тут може допомогти тільки кастрація. Якщо це станеться дуже пізно, може знадобитися багато часу, щоб така поведінка змінилася.

Тобто основними причинами, чому кішки деруть шпалери та меблі, виступають:

  1. Природна потреба точити кігті.
  2. Нудьга.
  3. Мітка території.
  4. Відсутність «легальних» місць для дряпання.

Як відучити кішку дерти меблі кігтями

як відучити кішку дерти мебліЯкщо вищезазначені причини для дряпання небажаних місць усунуто, тобто є достатньо активності та можливостей для дряпання, тоді, звичайно, все ще може статися, що ваша кішка використовує не лише призначені для цього місця для дряпання.

Ваша кішка настільки засвоїла небажану поведінку, що ви повинні активно її тренувати, застосовувати позитивне підкріплення та показ альтернатив. Коли ваш кіт перестає дряпати меблі і робить щось інше, слід його похвалити. Крім перерахованих вище порад можна запропонувати ще один спосіб, як відучити кішку дерти меблі.

Запобігти поганій поведінці вашої кішки та винагородити бажану поведінку – насправді легко, навіть якщо потрібна послідовність, наполегливість і терпіння. Але що робити, якщо вас немає вдома? Хто ж тоді захистить меблі від котячих кігтів?

Для цього добре підійде алюмінієва фольга, так як тріск заважає вашій кішці і запобігає дряпанню кігтів об улюблені меблі. Також можна обробляти меблі спеціальними відлякувачами для котів. Щоб дізнатися, як відучити кішку дерти диван кігтями в домашніх умовах рекомендуємо ознайомитися з наступними засобами.

Що зробити, щоб відучити кішку дряпати меблі:

  1. Обробити диван розчином з лимонграсом чи іншими цитрусовими.
  2. Придбати спеціальні спреї, запах яких відштовхує тварин.
  3. Придбати кігтеріз для котів.

Чи існує засіб щоб кішка не дерла меблі?

Також ви можете придбати засіб щоб кішка не дерла меблі, який продається в зоомагазинах. Обробка меблів дозволяє знизити бажання котів подерти кігті через неприємний для них запах. Для цього слід постійно обробляти дивани, крісла та інші м’які меблі.

Що робити, якщо засіб не допоміг? В цьому разі слід комплексно підійти до вирішення питання. Придбайте дряпки, кігтеточки для котів, регулярно кігтерізом укорочуйте довжину кігтів та приділяйте домашньому улюбленцю достатньо уваги.

Інтернет зоомагазин Petko пропонує великий асортимент засобів для того, щоб відучити котів дерти меблі та стіни. Ви зможете придбати все необхідне за дуже приємними цінами. Звертайтесь до наших консультантів, щоб обрати найбільш оптимальні товари.

Перейти в каталог