Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Як привчати кошенят до лотка без кішки в ранньому віці

Як привчати кошенят до лотка без кішки

Як привчати кошенят до лотка без кішки – це актуальне питання серед людей, які щойно взяли котика. Коли кошеня росте з мамою, мати виховує його та привчає до чистоти. Протягом перших тижнів життя кішка-мати дбає про кошеня – вмиває його, навчає гігієні. Приблизно через 6-8 тижнів, коли дитинча їсть тверду їжу, кішка припиняє доглядати за дитиною.

Щоб показати кошеняті, де робити свої справи, деякі мами-кішки носять або штовхають свого малюка в туалет. Молоді коти швидко навчаються, тому що вони проявляють інтерес до всього нового та наслідують свою матір. Оскільки перші кілька тижнів життя дуже важливі для розвитку кошенят, їх не слід відлучати від матері-кішки до 12-тижневого віку.

Але якщо Ви взяли зовсім маленького кота, який ще не вміє користуватися лотком, то слід привчати швидко, як тільки кошеня прийде в дім. Почніть огляд у квартирі з кімнати, яка призначена для кішки, і в якій буде встановлений туалет.

Як легко привчити кота до лотка: основні правила та методи

як привчати кошенят до лотка без кішкиОсновні рекомендації, як легко привчити кота до лотка:

  1. Віднесіть кішку до туалету після годування або після пробудження. Варто залишатись поруч та похвалити кошеня відразу після цього, щоб створити позитивні асоціації про похід в туалет.
  2. Не пускайте кішку в інші кімнати, доки вона не звикне до нового місця і не звикне користуватися лотком. Якщо кіт має доступ до більшої території, він може спробувати її позначити – тобто сходити в туалет у непідходяще місце.
  3. Ніколи не залишайте взуття на підлозі, коли приходите з вулиці, оскільки коти можуть сприйняти запах як провокуючий.
  4. Встановіть лоток з низьким входом для кошеняти. Так навіть маленькі кошеня зможуть легко входити та виходити з туалету.
  5. Хваліть кошеня в перші кілька разів, коли воно користується туалетом. Ви можете використовувати похвалу, щоб привчити кота до чистоти.
  6. Обирайте зручний наповнювач для котячого туалету. Він не повинен бути липким та приставати до лапок. Також маленькі коти не дуже люблять гучні звуки, тому варто звернути увагу на це. І слід уникати різких запахів наповнювача – не слід обирати варіанти з ароматизаторами.

Такі прості рекомендації допоможуть привчити маленького або дорослого котика ходити до туалету. Найголовніше в цьому – увага та терпіння. Слідкуйте за твариною, хваліть за правильні вчинки та дбайте про здоров’я нового домашнього улюбленця.

Як привчити дорослого кота до лотка і чи можна це зробити

Як привчити дорослого кота до лотка? Це питання особливо актуальне для людей, які вирішили взяти дорослу тварину або переселили улюбленця з вулиці до квартири чи будинку. Слід зазначити, що привчати дорослих осіб до туалету – заняття більш тривале та складне, ніж у випадку з кошеня.

Для того, щоб тварина звикла ходити до туалету у спеціально відведене місце, слід правильно обрати спеціальне місце. Поставте лоток у тихому місці, призначеному для кішки, подалі від проходів та сторонніх осіб. Якщо в будинку живе собака або інший кіт, то слід чітко розділити місця для кожної тварини.

Також слід ретельно обирати лотки для котів. Кожна кішка має свої вподобання – деяким подобаються лотки із решіткою, а деяким – навпаки без них. Спробуйте різні варіанти, щоб обрати той, який сподобається Вашому улюбленцю. Тому основні рекомендації, як привчити дорослу кішку до лотка, аналогічні правилам привчання кошенят.

Як привчити кота до лотка швидко і чого категорично не можна робити

як легко привчити кота до лоткаЯк привчити кота до лотка швидко? Для цього потрібно систематично виконувати рекомендації та не відступати від правил. Показуйте котам, як правильно робити, хваліть після відвідування лотка. Також важливо обрати зручний лоток та гарний наповнювач.

Як привчити кота до лотка: чого не слід робити:

  1. Не слід ніколи закривати кімнату, де стоїть лоток, оскільки вільний доступ є необхідною умовою для звикання кішки до лотка.
  2. Не мийте туалет відразу після першого використання, щоб кіт міг асоціювати розташування і запах з туалетом. Цю процедуру доведеться повторити кілька разів, поки кішка не звикне.
  3. Якщо кіт використовує для своїх справ інше місце, поставте лоток саме там. Щоб позбутися від сечі, ви можете використовувати розчин рівних частин спирту, води та оцту.
  4. Якщо можливо, ви також повинні забезпечити свою кішку додатковим лотком.

Таким чином, запропоновані рекомендації допоможуть привчити вуличного кота або кошеня до нового лотка швидко та без проблем. Також ці рекомендації можуть знадобитися на новому місці, наприклад, після переїзду в новий будинок або квартиру.

Інтернет зоомагазин Петко пропонує великий асортимент товарів для домашніх улюбленців. В каталозі Ви зможете знайти різноманітні лотки та наповнювачі для них. Обирайте найкраще для своїх котів та кішок, щоб швидко привчити їх до туалету.

Перейти в каталог