Акція -10% кешбек від MONOBANK при оплаті карткою на сайті

Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Надмірна вага у собак і котів

Надмірна вага у собак і котів

Надмірна вага у домашніх тварин може викликати проблеми. У цій статті ви можете прочитати про причини надмірної ваги, які можуть бути наслідки і як ви дізнаєтеся, чи має ваш вихованець зайву вагу. Ви також отримаєте поради про те, як боротися із зайвою вагою у вашого вихованця. Це включає в себе ігри, заняття спортом, збалансований раціон харчування.

Повнота так само шкідлива для домашніх тварин, як і для людей. Збільшення маси тіла включають ризик розвитку діабету, серцево - судинних захворювань, захворювань дихальних шляхів і опорно рухового апарату.

Важко визначити стандартну ідеальну вагу для конкретної породи або навіть для окремої тварини. Крім того, через відмінності в розмірах, статурі, видах і породі іноді важко визначитись, чи має тварина надмірна вага. Ви можете отримати свідчення, перевіривши, відчуваються чи ребра. У тварин із зайвою вагою це навряд чи можна відчути, не надаючи великого тиску. Іншими ознаками збільшеного ваги є: великий живіт, втрата талії, зниження витривалості (швидка стомлюваність і повільний рух) і задишка. Ваш ветеринар може допомогти вам визначити ідеальну вагу вашого вихованця.

Збалансоване харчування для собак і кішок з надмірною вагою

Сухий корм для для собак з зайвою вагою купити

Для невеликого числа тварин ожиріння має медичну причину. Майже у всіх випадках надмірна вага у тварин є результатом неправильного балансу між їжею і фізичними вправами. Це може мати різні причини:

  • Ви даєте своєму вихованцеві занадто великі порції їжі.
  • Ваш улюбленець отримує занадто часто різні смаколики і ласощі, які мають великий вміст калорій.
  • Кастрованому / стерилізувати вихованцеві потрібно менше енергії, ніж до операції. Стандартний сухий корм більше не підходить для цих тварин. В якості альтернативи ви можете, наприклад перейти корм Роял Канін для стерилізованих кішок.
  • Старшим тваринам також потрібно менше енергії. Ось чому спеціальне харчування для старих собак, яке містить менше енергії на одиницю їжі. Наприклад, погляньте на сухий корм для літніх собак Acana Senior
  • Коли ваша собака їсть досить і здорова, але недостатньо тренується, вона буде споживати менше енергії, ніж отримує через їжу. Невикористана енергія накопичується в організмі у вигляді жиру.
  • Проблеми зі здоров'ям, такі як недостатня активність щитовидної залози і захворювання, які обмежують рух, можуть привести до ожиріння.
  • Певні види ліків можуть привести до того, що ваш вихованець стане важче.

Перші ознаки

  • Ви більше не можете відчувати ребра своєї собаки
  • Ваш вихованець швидше втомлюється і менше грає
  • Важкі собаки швидше прогріваються, особливо влітку
  • У більш важких тварин часто є постійне бажання поїсти

Збільшується ризик захворювань

  • Одним з наслідків надмірної ваги є підвищений ризик захворювань. Наприклад, у важких кішок ризик розвитку діабету в два-чотири рази вище, ніж у худих колег.
  • У важких тварин суглоби швидше зношуються і часто страждають липомами, задишкою та зниженим станом.
  • Вагітні, повні тварини можуть страждати від цього, втрачаючи. У деяких випадках навіть потрібно кесарів розтин.
  • Тварини з ожирінням мають менш сильну імунну систему, що робить їх більш сприйнятливими до хвороб і затримує процес одужання.
  • Нарешті, зайва вага збільшує ризик проблем зі шкірою.

Дієта для кішок і собак при ожирінні

Збалансоване харчування з високим вмістом клітковини гарантує, що ваш вихованець отримує менше енергії, але в той же час отримує достатньо вітамінів і мінералів. Такі продукти містять хороші білки і волокна, які знижують апетит. Дієтичні продукти, багаті на клітковину, що сприяють схудненню, включають: Hill's, Royal Canin, 1st Choice, Orijen, Nutram.

Не годуйте свого вихованця надто часто і не дуже багато. Наприклад, використовуйте ваги для зважування порцій. Якщо ви також хочете давати частування, краще всього вибирати ласощі з низьким вмістом вуглеводів. Коли ви даєте закуски, ви повинні відняти це з звичайного денного раціону.

Перетворіть момент годування в гру; ховайте їжу під мискою або в іграшці для наповнення. Наприклад, тварина повинна працювати за їжу. Для ще більшої кількості вправ ви можете регулярно гуляти з ним або взяти велосипед для різноманітності.

Іграшки для собак, це теж хороший варіант вирішення проблем пов'язаних з ожирінням. Ви можете тримати свого вихованця в русі за допомогою іграшок, таких як м'яч, фрісбі або іграшкова іграшка. Бажано, щоб кількість вправ відповідало потребам тварини. Одну тварину любить бігати, а інше - копати. Крім того, слід брати до уваги фізичні обмеження, такі як вік тварини (якщо є) або проблеми з суглобами.

Ігри з собакою с зайвою вагою

Собака

Для повних собак плавання - хороший спосіб схуднути. Тварина важить менше в воді. Це зменшує навантаження на суглоби і одночасно зміцнює м'язи. Є також іграшки, які плавають, так що плавання можна поєднувати з пошуком. Коли стан вашої собаки покращиться, плавання можна чергувати з їздою на велосипеді.

Коти

Кращий спосіб змусити кішку рухатися, граючи. Іграшки можуть стати в нагоді тут. Іграшки бувають різних кольорів і розмірів. Наприклад, подумайте про інтерактивні іграшки для кішок. Для годування ви можете розподілити їжу з кількох кімнатах або кошиках або використовувати іграшку для годування.

Будь ласка, зверніть увагу

Повільна втрата ваги краще, ніж швидке зниження ваги за короткий час. Втрата від 1 до 2% маси тіла на тиждень - це здорова швидкість схуднення. Хіба ваше тварина не худне, незважаючи на вищенаведені поради? Регулярно зважуйте вашого вихованця і при необхідності змінюйте кількість їжі, поки не буде досягнуто бажаного вага. Чи не надавайте тварині необмежену кількість їжі і враховуйте нижчі потреби в енергії у літніх і стерилізованих тварин. Якщо ваша тварина не втрачає вагу, незважаючи на всі заходи, бажано звернутися до ветеринара.

Перейти в каталог