Акція -10% кешбек від MONOBANK при оплаті карткою на сайті

Інтернет магазин Petko
укр
  • Пн.-Пт. - 1000-1800
  • Сб., Нд. - вихідний

Блог про тварин і зоотоварах в Україні

Хронічна ниркова недостатність у котів та кішок
Це важке захворювання, яке часто зустрічається у людей похилого котів і кішок. Як випливає з назви, нирки погано працюють, хронічно протягом тривалого часу. На жаль, ранні симптоми часто пропускаються власниками тварин, тому хвороба не помічається до пізнього часу. Якщо ви помітили, що ваша старіюча кішка стає трохи повільніше, менше їсть, погано шерстить, втрачає вагу або мочиться більше, ніж раніше, доцільно перевірити її у ветеринара.

ХНН є поширеним захворюванням у кішок у віці від 9 років. Частина яких була непоправно пошкоджені. Там можуть бути різні причини. Однак, як правило, більше неможливо відстежити це, тому що хвороба триває довше, ніж є скарги. Через вільного потенціалу симптоми стають помітними тільки тоді, коли втрата 75 процентів функції нирок. Перші симптоми зазвичай розпливчасті, такі як тьмяна шерсть і повільність. Повільно, але вірно можна помітити, що кішка трохи мочиться на підносі. ...
детальніше
Дисплазія кульшового суглоба у собак
Складне і неприємне захворюванням, яке часто зустрічається у собак. Це означає, що стегна мають неправильну форму. В результаті головки тазостегнового суглоба не вкладаються належним чином в чашки тазостегнового суглоба. Це викликає біль і часто проблеми з ходьбою.

Суглоб собак, як і у людей, складається з тазостегнового суглоба, в якому обертається кругла головка стегна. Він покритий хрящем, і суглоб містить рідину суглоба, яка гарантує, що різні частини можуть плавно переміщатися поруч один з одним. Навколо суглоба є суглобова капсула. Зв'язки і м'язи тазу гарантують, що тазобедренная головка міцно утримується в стегнової чашці.

Діагноз ставиться ветеринаром. Вказівка ​​часто отримують з історії хвороби і медичного огляду. Діагноз підтверджується рентгенівськими знімками стегон. Для гарної оцінки рентгенівських знімків рекомендується робити ці знімки під седацієй. ...
детальніше
Як годувати кошеня
Протягом перших семи-десяти днів життя очі новонародженого кошеняти залишаються закритими. Однак за цей час кошенята подвоюють свою вагу при народженні і стають все більш активними. Завжди дозволяйте кошеняті отримувати молозиво (перше багате антитілами молоко від матері), яке захищає його в перші місяці життя, і, якщо можливо, ніколи не відлучайте малюка до 3-4 тижнів, так як він все ще отримуючи місцеву кишкову захист від материнського молока.

Кішки, як і люди, мають індивідуальні переваги в їжі. Кошенята з одного посліду можуть набувати різні смаки і звички харчування. Однак репутація кішки як вибагливого їдця зазвичай є результатом практики годування, встановленої власником. Чим більше різноманітності пропонує кішка, тим більше її очікують. Завдяки широкому вибору комерційних кормів для кошенят легко забезпечити повноцінне і збалансоване харчування. ...
детальніше
Надмірна вага у собак і котів
Надмірна вага у домашніх тварин може викликати досить серйозні проблеми. У цій статті ви можете прочитати про причини зайвої ваги, які можуть бути наслідки і як ви дізнаєтеся, чи має ваш вихованець ознаки ожиріння. Ви також отримаєте поради про те, як боротися із зайвою вагою у вашого вихованця.

Важко визначити стандартну ідеальну вагу для конкретної породи або навіть для окремої тварини. Крім того, через відмінності в розмірах, статурі, видах і породі іноді важко визначити, чи має тварина надлишкову масу тіла.

Для невеликого числа тварин ожиріння має медичну причину. Майже у всіх випадках надмірна вага у тварин є результатом неправильного балансу між їжею і фізичними вправами.
Не годуйте свого вихованця надто часто і не дуже багато. Наприклад, використовуйте ваги для зважування порцій. Якщо ви також хочете давати частування, краще всього вибирати ласощі з низьким вмістом вуглеводів. ...
детальніше
Блохи, кліщі та інші види паразитів у котів та кішок
З нашими кішками звертаються як з членами родини, тому ми всі прагнемо до того, щоб наші тварини були здоровими. Ось кілька порад, які допоможуть вам зрозуміти, що таке паразити і як їх лікувати.

Зовнішні паразити зазвичай складаються з бліх і кліщів. Хоча блохи видно неозброєним оком, кліщів можна виявити тільки під мікроскопом. У кішки можуть бути блохи, навіть якщо вона не дряпається. Сверблячі кішки часто мають алергію на слину бліх. В результаті кожен укус бліх викликає сильний свербіж, почервоніння шкіри і невеликі червоні шишки. Блох алергічний дерматит у кішок є дуже поширеним дерматологічних станом.

Шлунок або кишкові паразити можуть передаватися в утробі матері через прямий контакт із зараженою твариною або при вживанні в їжу паразитує речовини. Найбільш важливими видами є круглі хробаки, стрічкові хробаки, нематоди і легкі черви. ...
детальніше
Вітаміни та мінерали в житті собак і котів
На ринку представлений великий асортимент мультивітамінів для наших вихованців. Що таке полівітаміни зараз і коли це потрібно?
Мультивітамін - це термін, що позначає добавку, яка містить безліч вітамінів і мінералів.

Вітаміни - це речовини, які люди і тварини повинні приймати з їжею, оскільки вони необхідні для нормального функціонування організму. У більшості випадків немає необхідності давати вашій тварині додаткові вітаміни і мінерали, якщо він або вона отримує хороший, високоякісний сухий корм для собак або котів. Звичайно, є випадки, коли кількість вітамінів і мінералів не вистачає.

Тварини і люди можуть самі виробляти деякі необхідні поживні речовини. Це відрізняється для різних видів тварин. Цих кількостей часто мало для заміни кількостей з раціону. На відміну від людей і морських свинок, більшість видів тварин також можуть самостійно виробляти вітамін С. ...
детальніше
Особливості годування цуценят
Корм повинен завжди відповідати живильним потребам, вагою та розміром породи вашого вихованця. Крім того, у кожної породи собак є свої вимоги до харчування. Проте, кормові складові повинні бути збалансовані, щоб відповідати правильному розвитку і збільшення ваги. Оскільки цуценятам і юніорам потрібні деякі додаткові незамінні амінокислоти, вміст білка в їх раціоні повинно бути вище в порівнянні з кормом, призначеним для дорослих собак.

Однією з найпоширеніших помилок в годуванні є поділ залишків їжі. Приготування їжі, безумовно, є одним із способів годування собак, але не завжди легко забезпечити збалансований корм, що містить всі необхідні поживні речовини. Інша помилка в годуванні також доповнює їх харчуванням зазначеними вами вітамінами. Надлишок може бути таким же шкідливим, як і дефіцит, тому ви завжди повинні проконсультуватися з ветеринаром, перш ніж давати будь-які добавки для вашої собаки. ...
детальніше
Сечокам'яна хвороба або цистит у котів
Цистит зустрічається регулярно у кішок і котів. Симптоми включають часте сечовипускання, нявкання при сечовипусканні і кров у сечі. Багато котів страждають від каменів у сечовому міхурі, які можуть викликати цистит і закупорку сечівника.

Хоча термін цистит передбачає, що це бактеріальна інфекція у більшості людей, це, звичайно, рідко зустрічається у кішок. У кішок у віці до 10 років бактеріальна інфекція відіграє роль в небагатьох випадків. У кішок ми говоримо про цистити, коли ваша кішка страждає від таких симптомів.

Якщо в ході діагностики зясувалося, що причина хворобливого сечовипускання з кровью є сечокамяна хвороба, терміново призначається специфічна дієта і потрібен лікувальний корм для котів. Важливо незабувати, що корм підбирається лікарем в залежності від виду солей. Як правило, якщо солей трохи, лікар призначає корм курсом в 1-2 місяці. ...
детальніше
Цукровий діабет у котів
Діабет є метаболічним захворюванням, яке вражає людей, собак і кішок, серед інших. Ядром цього стану є підвищений рівень цукру в крові через недостатнє або відсутності вироблення інсуліну. Як правило, власний гормон інсулін, який виробляється в підшлунковій залозі, забезпечує всмоктування цукру з крові в тканини, щоб він міг перетворюватися в енергію або зберігатися в якості джерела енергії.

Якщо інсулін не може виконувати свою роботу (належним чином), рівень цукру в крові збільшується, і обмін речовин стає неврівноваженим.

Хоча розвиток діабету є в значній мірі генетичним, можна внести активний внесок в зниження ризику в певній мірі. Даючи гарне харчування для кішок при діабеті і, найголовніше, не надто багато їжі і стимулюючи достатнє фізичне навантаження, ви знижуєте ризик надмірної ваги і, в кінцевому підсумку, розвитку діабету. ...
детальніше
Блювота у собаки: причини, лікування та рекомендації
Наші улюбленці, як і люди, іноді відчувають нездужання, хворіють і потрапляють в форс-мажорні обставини. Але на відміну від нас, вони зовсім по іншому реагують на неприємності. Частенько, загальним симптомом різних подразників є блювота у собаки. У цій статті ми розповімо вам про причини і симптоми блювоти, що робити, якщо собака блює і як мінімізувати такі неприємні прояви.

Причин блювоти може бути досить багато, так уже влаштовані наші улюбленці - у них є два виходи з неприємностей! Не завжди блювота свідчить про страшні хвороби, але на жаль, є багато небезпечних причин. ...
детальніше
Чим лікувати кота в домашніх умовах
Хто як не домашня тварина привносить в наш будинок затишок, теплоту і щастя. Не дарма в нове житло спочатку потрібно пустити кота або кішку, щоб ладився побут і панував спокій. Ті, хто наважуються завести вдома улюбленця, повинні розуміти і відповідальність за його самопочуття і життя.

У цій статті ви прочитаєте чим найчастіше хворіють коти, чи можна лікувати їх в домашніх умовах і як робити це правильно. Хвороби у котів різноманітні, як і в інших тварин та людей. Будь-який орган або частина тіла може піддаватися пошкодженню або зараженню.

В першу чергу, варто відзначити, що під домашнім лікуванням в цілому мається на увазі лікування в домашніх умовах, а не в стаціонарі, препаратами або процедурами, які призначає ветлікар. ...
детальніше
Сечокам'яна хвороба у собак
Сечокам'яна хвороба зустрічається у собак досить часто, хоча вони не так схильні до неї, як кішки.

У собак сечокам'яна хвороба, зазвичай, діагностується випадково під час УЗД черевної порожнини або за результатами аналізу сечі.

В першу чергу, утворення каменів в нирках або сечовому міхурі тварини - це наслідок неправильного раціону з дуже високою кількістю білків, малим вживанням рідини або через індивідуальну схильності тварини. ...
детальніше
Ще 12 блогів...